Son Pişmanlık Fayda Etmez Sözü ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyince son pişmanlık fayda etmez sözü ile ilgili kompozisyon konusunda kısaca fikir edineceksiniz.

İnsanlar için pişman olacak bir şey yapmak çok kötüdür. Hayatı adeta zehir eder. Siz yaşarken pişmanlığınız da sizinle birlikte yaşar. Yani pişmanlık ömür boyu sırtınıza yük olabilir. Bu yükü taşımak da çok zordur. Bilerek veya bilmeyerek yanlış şeyler yaparsınız. Daha sonra kötülük kötülüğü doğurur. Bu yanlış yolda devam ettiğinizde durum daha kötüye gider ve artık bir şeyleri geri getiremeyeceğinizi anlarsınız. Durumu düzeltmek için uğraşırsınız ama artık çok geçtir.

İş işten geçmeden erken bir dönemde pişman olmak son andaki pişmanlığa göre çok daha iyidir. Birçok yanlışınız olabilir. Onların büyük bir hata olduğunu anlamak için geç kalmamalısınız. İnsan hayatta attığı adımları düşünerek atmalıdır. Düşünmeden atılan adımlar genel olarak pişmanlıkla sonuçlanır. Pişman olmayı da hiç kimse istemez. Bu yüzden ne yaparsak yapalım düşünerek hareket etmekte fayda var. Zira pişman olunca iş işten geçmiş olabilir. Bu yüzden son pişmanlık fayda etmez sözünün ne anlama geldiğini iyi düşünmeliyiz.

İnsanlar yapısı gereği yanlış davranışta bulunur. Yanlış yaptığımızı anladığımızda en doğrusu bu yanlıştan dönmektir. Yanlış davranışlardan ne kadar erken vazgeçersek o kadar iyi olur. Zamanında hatasından ders alan kişi karlı çıkar. Pişmanlık insanı üzen bir durum olduğu için herkes pişman olacağı şeyleri yapmaktan uzak durmalıdır. Herkesin az ya da çok vardır diye düşünüyorum. Çünkü biz insanız, hata yapabiliriz. Önemli olan hatalarımızın farkına varıp bir daha aynı hatayı yapmamaktır. Dolayısıyla pişmanlığa yol açan söz ve davranışlarımızdan önemli dersler çıkarmalıyız. Aynı yanlışı yaptıkça bu işin sonu iyiye gitmez. Nasıl olsa bir şey olmaz deyip yanlışta ısrar etmek sonradan başınızı büyük derde sokar lakin o zaman da her şey için artık çok geç kalınmış demektir.

Herkes hayatın bazı zamanlarında bilip bilmeden hataya düşer. Doğru olan ise hata yaptığımızı anladığımız zaman hemen bu hatadan ders alıp aynı hatayı tekrarlamamaktır. Onun yanlış ve kötü bir şey olduğunu bildiğimiz halde aynı şeyi yapıyorsak burada bir sorun vardır. Sonuç olarak illa pişman olmak için son anı beklememeliyiz. Vakit varken yanlıştan geri dönmek her zaman için daha iyi olacaktır.

5 Yorumlar

  1. Umarız sizin için güzel bir kompozisyon olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir kompozisyon örneği.

      Sil
    2. Harika bir kompozisyon örneği🙂

      Sil
  2. Valla sanki bu konu konu deilde ask hikayesi yazmissin

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski