Cesaret ile İlgili Kompozisyon

Cesaret ile ilgili kompozisyon yazımızı okuyabilirsiniz. Bu kompozisyonda konuyla ilgili düşüncelerimi kısaca açıkladım. Başlık size ait olsun.

İnsanın içinde cesaret olmalıdır. Bazıları cesaretli olduklarından her ne olursa olsun öne atılırlar. Girişimcilik cesareti olanların ruhunda vardır. Bu yüzden cesaretli olmak bence çok gereklidir. Korkak olup da bir kenara çekilmek mi istersiniz, yoksa cesur olup da girişimci olmak mı istersiniz? Bu soruya vereceğiniz cevap eminim ikincisi olacaktır. Çünkü cesurluk insanlar için gereklidir.

Bize verilen cesaret duygusunu doğru zamanda, doğru yerde kullanmak durumundayız. Ancak böyle yaparsak işlerimizde verim alabiliriz. Cesareti yanlış şeyler için kullanmak inanın acizliğini ifade edebilir. Bu yüzden ben hiçbir şeyden korkmam anlayışına kapılmak son derece yanlış bir tutumdur. 

Mesela ailenin reisi olan babalarımız çalışmak zorunda oldukları için iş bulma konusunda cesur olmalıdır. Yoksa işsiz kalabilirler. İşe girmek için mülakat falan gerekebilir. Böyle durumlarda bilgimizin yanına cesareti de eklemek durumundayız. Yani cesaret biraz girişken olmaktır. Bunu yaparken de aklımız iyi kullanmalıyız. Cahil cesaretinden ise tamamen uzak durmalıyız.

Cesareti sadece yapılan kavgada korkak olmama duygusu olarak anlamak yanlıştır. Cesaret hayatın her anında karşılaştığımız olaylar karşısında doğru kararlar almamızı sağlayan, çok özel bir duygudur. Bazı insanlar bir işe kalkışınca sonu ne olur, yapabilir miyim diye korkarsa o, insanların elinden hiçbir şey gelmez. Oysa tam tersine ben bu işi yapabilirim demek cesaretli olunduğunun göstergesidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski