İşleyen Demir Pas Tutmaz ile İlgili Kompozisyon

İşleyen demir pas tutmaz (ışıldar) atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya uygun ve kısa bir başlık belirleyiniz.

İnsanlar çalıştıkça kendilerini geliştirmeye devam ederler. Çalışan birey böylece etrafına çalıştığı alanda fayda sağlar. Çalışmak insanı başarıya götüren en önemli etkenlerden biridir. Bu yüzden çalışmaya devam etmek gerekir. Çünkü işleyen demir pas tutmaz. İnsan da çalıştıkça daha yararlı olur ve bunu çevresine belli eder. Bu söz, mecaz anlamlı olarak bunu ifade etmektedir.

Çalışmayan kişiler zaman içine tembelleşirler ve hiçbir işle uğraşmak istemezler. Açık bir ifadeyle söylemek gerekirse çalışmayan kişi tembelliğe mahkûm olur. Kendine bir faydası olamayacağı gibi etrafına da yarar sağlayamaz. Yani tembellik insanı köreltir. Körleşen insan da toplumdan uzaklaşır. Bunun sonucunda hayat, onun için çok sıkıcı bir hale gelir. Ancak sürekli çalışan kişi işleyen demir gibi parlar.

Çalışmak insanın hayatına anlam katar. Çalışan kişinin çevresiyle ilişkileri de gelişir. Yaşamak ona göre büyük bir keyiftir. Ancak çalışmayan kişi, kendi iç dünyasına kapanır, elinden geldiği halde iş yapmaya üşenir. Böylece ne kendine ne de başkalarına faydalı olur. Dolayısıyla çalışmayan, tembelliği kendisine huy edinmiş kimseler çevrelerine pek bir fayda sağlayamaz. Yani onlar çalışmadığı için pas tutmuş olur.

Sonuç olarak hayatımızda çalışmaya büyük önem vermek gerekiyor. Çalışan için hem hayatın bir anlamı olur, kendisi de dinç ve verimli olur dersek çok yerinde bir söz söylemiş oluruz. Kısacası işleyen demir ışıldar, yani çalışan insan her daim zinde kalır, verimli ve diri olur.

15 Yorumlar

  1. suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  2. Cccookkkxxuuunnnnnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cccccookk uuzzzuuuunnnnnn yazmaya çalıştım

      Sil
    2. Sen buna uzun diyosan daha neler kanka biz ezberliyoz sinifin ortasinda okuyoz amk

      Sil
    3. Napim lan ben sen miyim

      Sil
  3. Valla coooook uzunnnnnnnn amk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küfür etme bu site küçük çocuklarda giriyor.

      Sil
  4. ne küfür ediyon lan orç

    YanıtlaSil
  5. bir daha görmiyim
    sokarım o küfürleri götüne

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel ama Bi sorun var çok uzun

    YanıtlaSil
  7. Niieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski