Çocuk Olmak ile İlgili Kompozisyon

Çocuk olmak ile ilgili bir kompozisyon yazınız. Başlık "Hayatın Neşesi Çocukluk"

Dünyadaki en güzel şey çocuk olmaktır. Çünkü o zaman hayat daha güzel oluyor. İnsan çocukluk sayesinde her şeye koşulsuz bir sevgiyle bakıyor. Dolayısıyla çocuk olmak, hayata tertemiz bir şekilde sevgiyle bakmaktır diyebiliriz. Çünkü çocukların kalbi tertemizdir. Onların yüreklerinde kirden eser yoktur. Çocuklar dünyaya farklı bir gözle bakar. Onların penceresi berrak bir su gibidir. Bu yönüyle dünya onlar için çok güzeldir.

Yaşamak duygusunu en çok çocuklar sever. Çünkü onlar küçük olduklarından Hayattan keyif almaya bakar. Bundan dolayı her çocuk oyun oynamak ister. Oyun oynamanın da çocukların kişilik gelişimleri için ne kadar önemli olduğunu hepiniz bilirsiniz. Bana göre çocuklar her zaman saygı ve sevgiyi hak ediyor. Onları sevgiyle, şefkatle, merhametle büyütmeliyiz. Ayrıca çocuklar başkalarıyla kıyaslanmaktan hoşlanmaz. Bunun farkında olarak onları kimseyle karşılaştırmamalıyız. Çocukları karşılaştırırsak, bu durum onlar için çok daha kötü sonuçlara yol açabilir.

Çocuk olmak, dünyayı hayal alemine çevirmektir. Çünkü çocuklar için hayal kurmak çok faydalı ve gereklidir. Hayal kurmak zaten çocukların en çok yaptığı işlerden biridir. Bu nedenle çocukluk deyince benim aklıma hep hayal dünyasında yaşamak gelir. Çocuk olmak, arkadaşlık kurmaktır. Oyuncağını, sevgisini her şeyi paylaşmak demektir. Bundan dolayı her çocuk arkadaşı olsun ister. Arkadaşlık da çocukların sosyalleşmesine büyük katkı sağlar.

Çocuk olmak, sevinçli olmaktır. Zira çocuklar için mutluluk her an vardır. Yani çocuklar o saf yürekleriyle en küçük bir şeyde dahi mutlu olmayı bilirler. Kısaca belirtmek gerekirse çocukluk insanın en güzel çağlarıdır. İnsanın çocukluğuna özlem duyması, o yıllara gitmek istemesi belki de bundandır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski