Ön Plana Çıkmak Ne Demek?

Ön plana çıkmanın ne demek olduğunu açıklayınız. Ön plana çıkmak deyiminin anlamı şöyle açıklanabilir:

Ön plana çıkmak, herhangi bir alanda diğerlerinden daha iyi bir iş yapmaktır. Yani bir alanda başarı sağlayarak kendini ispatlamaktır. Böyle yapan kişiler ön plana çıkmış olur. Göze girmek deyimi de ön plana çıkma ile ilgili bir deyimdir. Yapılan bir davranıştan veya kazanılan bir başarıdan dolayı beğeni almak göze girmek deyiminin anlamıdır. Bu da ön plana çıkmayla çok yakından ilgilidir. Başka bir ifadeyle kişinin girişimci olması da ön plana çıkmak demektir.

Örneğin bir öğrenci öğretmenin sorduğu tüm sorulara parmak kaldırır ve soruları doğru cevaplarsa ön plana çıkmış olur. Yaptığı işte başarı sağlayan bir kişi o alanda ön plana çıkmış olur. Bir futbolcu çok iyi oynayıp bir sürü gol atıyorsa futbol alanında ön plana çıkar, büyük takımların çoğu onu almak ister. Hayatın her alanında insanlar; tanınmayı, herkes tarafından bilinmeyi ister. Bunun için de istekli davranırlar. Hatta işinde yükselerek kendilerini bir şekilde kanıtlamak, insanları iyi ve uzman olduğu konusunda ikna etmek isterler. Bunun sonucunda o kişi ve kurum hakkında insanlar tarafından beğenilme, takdir edilme gibi durumlar yaşanır. Bu örneklerde anlatılan konu ön plana çıkmaktır.

Sonuç olarak bir insan bir alanda gözle görülür bir başarı sergilediği zaman o konuda ön plana çıkmış olur. Bunun sonucunda tüm dikkatleri üzerine çeker. Bunun kişinin yetenekleriyle de bir ilgisi vardır. Kimisi sporda ön plana çıkar, kimi insanlar tiyatroda sivrilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski