Vatan Al Bayrağın Dalgalandığı Yer Değil midir Sözünün Açıklaması

“Vatan al bayrağın dalgalandığı yer değil midir?” sözünü açıklayınız. Aşağıya gerekli açıklamayı kısaca yaptım. Kolay gelsin.

Vatan bizim için hiçbir şeyle kıyaslanamayacak derecede çok değerlidir. Her milletin içinde yaşadığı topraklar kendi vatanıdır. Vatanın en önemli sembolü de bayraktır. Bizim için de ay yıldızlı bayrağımız vatanımızın simgesidir. Bayrağımızın göklerde dalgalanması bize her zaman gurur kaynağı olacaktır. Bu yüzden bayrağımız her nerede dalgalanırsa orası bizim vatanımızdır.

Uzak yakın demeden, şehir ayrımı yapmadan vatan topraklarımızın her yeri kıymetlidir. Dolayısıyla ülkemizin en doğusundan en batısına bu topraklara için çalışmak çok değerli bir vazifedir. Vatan adına çalışmak vatana yararlı bir birey olmak demektir. Çünkü biz çalıştıkça, işimize sımsıkı sarıldıkça vatanımız için çalışmış oluyoruz.

Vatan sevgisi bize göre dünyadaki her şeyden üstündür. Türk milleti olarak bayrağımıza, vatanımıza her daim sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Çünkü ecdadımız vatan sevgisinin ne demek olduğunu biz Türk gençliğine on yıllar önce apaçık bir şekilde göstermiştir. Canlarını vatan aşkıyla hiç çekinmeden feda etmişlerdir. Biz de bayrağımız nerede dalgalanırsa orayı vatan bilip bu emanete sahip çıkacağız. Çünkü vatan sevgisi bizim için her şeyden daha önce gelir.

Sonuç olarak vatan her yerdir. Ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her nerede bayrağımızı görürsek orası bizim vatanımız demektir. Bu yüzden nerede olduğumuzun pek bir önemi yoktur diyebiliriz. Amacımız vatana hizmet etmekse bayrağımızın dalgalandığı her yerde titiz bir şekilde çalışmalıyız. Sorumluluklarımızı asla ihmal etmemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski