Güneş Girmeyen Eve Doktor Girer Sözü ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek güneş girmeyen eve doktor girer atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız için yeteri kadar fikir edinebilirsiniz.

Güneş ışığı alan evlerin sağlığa katkısı çok açıktır. Çünkü güneş ışınları insanın çeşitli vitamin ihtiyacını karşıladığı gibi ruhunu da açıyor. Bu konuda ikamet etiğimiz evin güneş alıp almaması oldukça önemlidir. Çünkü güneş giren ev sağlık için son derece elverişli koşular sunar. Mesela o evin içi havadar, aydınlık olur. Bu sayede orada yaşayan insanların ruh sağlığı iyi olur. Yani güneş ışığı alan ev içimizin açılmasını sağlamaktadır.

Evlerin güneşe bakan bir tarafı olması çok kıymetlidir. Çünkü güneş evleri ısıttığı gibi insan sağlığına da büyük oranda katkı sağlar. Bilindiği gibi güneşten gelen ışınlarda D vitamini bulunmaktadır. Güçlü bir bağışıklık için de D vitamini yeterli miktarda almak gerekir. Kemiklerin gelişmesi gibi bazı alanlarda güneş ışığına ihtiyacımız vardır. Güneş ışınlarıyla alınan bazı vitaminler vücudumuz için çok gereklidir. Bütün insanlar ev alırken evin güneş ışığı alıp almasına da dikkat eder. Çünkü güneş ışığı alan evler daha sıcak olur. Bir ev güneş ışığı alıyorsa o ev çok daha aydınlık, sıcak olur. Bana güneş ışığı, evin içine neşeli bir hava katar. Güneş girmeyen bir ev karanlık ve sıkıcı olur.

Sonuç olarak sağlığımız için evin yönü bile önem kazanmaktadır. Güney cepheli evler diğerlerine göre bir adım daha öndedir. O evin sağlık için sunduğu avantajlar çoktur. Bundan dolay güneş alan evlerin fiyatı da diğerlerine oranlar daha yüksektir. Kısacası güneş ışından yoksun olan evlerde oturanlar daha sık hastalanır. Bunun sonucunda sık sık doktora görünmeleri gerekir. O yüzden alacağımız evin güneş ışınlarından yararlanabilir olmasına özen göstermeliyiz.

1 Yorumlar

  1. Bişey diyecek bunun giriş gelişme sonucu varmı bide bunu öyle yaparmısınız ben Hiranur

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski