Gülümsemek ile İlgili Düşünce Yazısı

Gülümsemek ile İlgili Düşünce Yazısı, Gülümsemek ile İlgili Kompozisyon

İnsan ilişkilerinde gülümsemek, büyük bir öneme sahiptir. Gülümsemek insanları mutlu eden çok önemli bir davranıştır. Çevrenizdeki insanların gülümsemesi, mutlu olmamıza katkı sağlar. Çünkü gülümsemek insana iyi gelen bir davranış biçimidir. Üzgün ve moralinizin bozuk olduğu bir anda birinin size gülümsemesi belki de neşenizi yerine getirecektir.

Gülümsemeyi küçümsememeliyiz. Gerçekten insanlara çok yarar sağlar. Gülümsemeyen insanlar soğuk yapılıdır. Böyle kişilerden de genelde uzak dururuz. Çünkü gülümsemek insanların birbirine saygı ve sevgi duymasını sağlar. Gülümsemenin olduğu bir yerde sıcak bir ortam vardır. Bunun sonucunda samimiyet ve huzur bir arada yaşanır.

Gülümsemek samimiyet demektir. İnsanın gözlerinin gülmesi bu samimiyetin en güzel belirtisidir. Bir insanın samimi olup olmadığını gülümsemesinden anlarsınız. Gülümsemek iyilik demektir, sevgi demektir. Gülümsemek kalplerimizi birbirine yakınlaştırdığı gibi insanlar arasında kardeşlik duygularının gelişmesini sağlar. Toplum olarak böyle güzel bir davranışa hepimizin ihtiyacı vardır.

Sonuç olarak gülümsemek diğer adıyla tebessüm etmek aslında her insanda olması gereken ve çok aranan bir özelliktir. Hayatımızın daha da güzelleşmesi adına gülümsemek gerekiyor. Yoksa bu hayatın pek bir anlamı olmuyor. Dolayısıyla bir gülümsemeyi bile çok görmemeliyiz. Hem başarı için hem de sağlıklı iletişim için gülümsemeye son derece önem vermek gerekiyor.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski