Sağlıktan Büyük Zenginlik Yoktur Sözü ile İlgili Hikâye

Burada sağlıktan büyük zenginlik yoktur sözü ile ilgili hikâye örneği bulabilirsiniz. Hikayeye konuya uygun bir başlık koyunuz.

Selim son günlerde kendini halsiz hissediyordu. Çünkü beslenmeye, uyku düzenine pek dikkat etmiyordu. Aslında hastaydı fakat bir şeyim yoktur diyerek olayı geçiştiriyordu. Bir gün ağrısı aniden arttı. Selim’in durumu çok kötü bir hale gelmişti. Annesi hemen oğlunu alıp hastaneye götürdü.

Doktor, Selim’i muayene ettikten sonra durumun ciddiyetinin farkına vardı. Selim’in annesine niye daha önce gelmediniz, bu kadar beklediniz diye sitem etti. Kadıncağız oğlunun bir şeyim yok dediğini hatırlattı. Ancak biraz da pişmanlık hissetti. Çünkü konu sağlık olunca ertelemeye gelmez diye düşündü içinden.

Doktor, Selim’e sağlıktan büyük zenginlik yoktur diyerek sağlığın her şeyden önce geldiğini, önemli olduğunu hatırlattı. Selim aslında son anda yetiştirilmişti. Biraz daha beklese çok geç kalmış olacaktı. Hastalığın daha ileri gitmesi kaçınılmazdı. Neyse ki annesi tam zamanında hastaneye getirmiş oldu. Selim’in hastalığı ilaçlarla kontrol altına alındı. Bir hafta içinde Selim kendini toparlayarak iyileşti. Bu olaydan hem annesi hem de kendi büyük bir ders aldı.

Artık kendine daha çok dikkat ederek hayatını sürdürdü. Düzenli olarak spor egzersizleri yapmaya başladı.  Erken uyumanın bağışıklık için önemini fark etti. O günden sonra annesinin yaptığı ev yemeklerinden yiyor, çorba içiyordu. Aynı zamanda organik besleniyordu. Eskiden ise daha çok ayak üstü yiyeceklerle karnını doyuruyordu. Oysa hastalıktan sonra sağlığın kıymetini anladı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski