Hiç Kimse Başarı Merdivenlerini Elleri Cebinde Çıkmamıştır Kompozisyon

Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde çıkmamıştır sözü ile ilgili kompozisyon örneği. Yazıya kısa ve dikkat çekici bir başlık belirleyiniz.

Başarıya giden yolun basamakları bir merdiven gibidir. Bu merdivende çok çetin sınavlardan geçeriz. Yani yolumuz geçilmesi kolay değildir. Mutlaka uğraş gerekiyor. İşin püf noktası çalışmaktan geçmektedir. Ulaşmaya çalıştığımız bir hedef için başarılı olmak isteriz. Bunun için çalışıp bu uğurda emek harcamak durumundayız.

Başarıyı yakalamanın yolu, azimli bir şekilde çalışmaya bağlıdır. Başarı merdivenlerini tırmanırken gayret göstermeli, gerekli adımları atmalıyız. Çünkü hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde çıkmamıştır. Herhangi bir alanda başarı sağlamış olan kimselerin hayatına baktığımızda hep bir emek, çaba görürüz. Onlar başarılı olabilmek için inanarak çalışmaya devam etmişlerdir. Sonuçta başarılı olmuşlardır. Başarıyı bir merdivene benzetirsek, yukarıya doğru çıkmak için adım atmalı, bu anlamda ilerlemeliyiz.

Başarılı olma konusunda ter dökmek gerektiğini herkes bilir. Zira başarı alın teri gerektirir. Yani biz başarıya ulaşmak için elimizden geldiğince düzenli, kararlı ve inançlı bir şekilde çalışmaya devam etmeliyiz. Bu yolda önümüze bazı zorluklar çıkacaktır. Bu zorlukları, sıkıntıları sabır göstererek aşmalı ve başarıya giden yolda emeğimizi esirgememeliyiz.

Kısaca özetlemek gerekirse başarı emek ister, alın teri ister, zorluklara karşı göğüs germek ister. Bu yüzden hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmıyor. Dolayısıyla her daim çalışmaya önem vermek gerekiyor ki başarıyı yakalayalım.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski