Tarlada İzi Olmayanın Harmanda Yüzü Olmaz Kompozisyon

Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz atasözü ile ilgili kompozisyon örneğine buradan ulaşabilirsiniz.

Yapılan her iş mutlaka ilgi ve emek ister. Hiç ilgilenilmediğinde ortaya verim alınacak bir şey çıkmaz. Üstelik iş sahibi son derece ilgisiz, vurdumduymaz biriyse sonunda başarı beklemeye de yüzü olmaz. Zira o hiçbir şey yapmamıştır. Haliyle işi hakkında verimli olmayı beklemez.

Bütün insanlar için arzulanan başarı, ulaşılmak istene hedeflerin hepsi de mutlaka iyi bir çalışma gerektirir. Bu yüzden uğraştığımız işlerde verim almak için kesinlikle o işe kendimizi vermeliyiz. Bu yolda gayret göstermeliyiz. Ancak gereken ilgi ve bakım olursa o işin sonunda ortaya iyi bir şey çıkar. Bu bazen başarılı bir şey olabilir bazen verimli bir ürün olabilir. Yani işimiz hangi alandaysa  o alanda alacağımız verimin en önemli kaynağı işimizi önemsemektir.

Örneğin birçok ülkede aşı çalışması yapılıyor. Bazı bilim insanları yeni aşılar üretti. Onlar bu sonuca büyük uğraşlar vererek ulaştı. Oysa hiçbir çaba gösterilmeseydi ortaya bir aşı çıkmayacaktı değil mi? Demek ki işimizden başarılı bir sonuç almak için özverili bir çalışma gerekiyor.

Sonuç olarak işimizi şansa bırakmamalıyız. Her zaman şansımız yanımızda olmayabilir. Özensizce, sırf iş yapıyor görünmek için atılan adımlar havada kalacaktır. Asıl mesele o işin ciddiye alınması, üzerine düşülmesidir. Böylelikle gösterdiğimiz çabalar boşa çıkmayacaktır.

3 Yorumlar

  1. Helebag bana doluyum sana ardımda dur benim bidaha Lele bu daha lo lo çekeceğin varsenin seni yalancı bu kaçıncı ardım da dur du benim

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski