Teknolojinin Eğitime Yararları Münazara

Bu bölümü incelediğinizde teknolojinin eğitime yararları ile ilgili münazara konusunda savunma yapacak düzeyde fikir edinmiş olacaksınız.

Eğitimde teknoloji yararlıdır. Çünkü teknolojik araçlar öğrenmeyi daha kalıcı hale getirmektedir. Örneğin akıllı tahta teknolojik bir araçtır. Okullarda etkin şekilde kullanılması çok önemlidir. Akıllı tahta sayesinde konuların anlaşılması çok daha çabuk olmaktadır. Hem hızlı hem de kalıcı öğrenme için teknoloji yararlıdır. Örneğin ders sırasında ilk kez karşımıza çıkan bir kavram olabilir. Öğretmen tahtayı açarak internet aracılığıyla bunu öğrenmemizi sağlar. Dolayısıyla teknolojinin eğitimde kullanılması büyük kolaylık demektir.

Teknolojinin eğitime yararları saymakla bitmez. Mesela projeksiyon ve akıllı tahta sayesinde derslerin zevkli geçmesi sağlanır. Öğrenciler düz anlatım yöntemiyle konuyu anlamakta zorlanırken akıllı tahta, bilgisayar ve projeksiyon sayesinde işlenen konuyu çok iyi kavrar. Çünkü teknolojik araçlar işlenen konuların somutlaştırılması, görselleştirilmesi gibi imkanlar sağlamaktadır. Bilgiye hızla erişim imkanı vermesi açısından da ayrıca yararlıdır. Eğitimde teknoloji yararlıdır görüşüne katılmamak elde değil. Çünkü teknolojinin kullanılmadığı bir yerde eğitim de etkili verilemez. Teknoloji sayesinde bilgiye çok daha hızlı ulaşabiliriz. Eğitimde teknolojiyi ihtiyaç duyduğumuz şekilde kullandığımızda kısa sürede daha çok şey öğrenmiş oluruz. Bu da vaktimizi iyi bir şekilde değerlendirmek anlamına gelir.

Eğitimde teknolojinin yararlarını herkese anlatmak gerektiğini düşünüyorum. Sınava hazırlanacağımızı varsayalım. Konu tekrarı yapmak için bilgisayar, tablet ve telefonlarımızdan faydalanmak gerekecektir. Bunlar sayesinde çok hızlı bir şekilde konuları tekrar edebiliriz. Zaman kaybını önlemiş oluruz. Böylece sınava çok daha verimli bir şekilde çalışırız. Sonuç olarak teknolojinin eğitime yararları göz ardı edilemez. Zaten yetkililer de bunun farkında olduğu için bütün okulları teknolojik imkanla kavuşturdu. Bunun için eğitimde teknolojiyi kullanmak gerekir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski