Zenginlik Mutluluk Getirmez Konulu Münazara

Zenginlik mutluluk getirmez sözü ile ilgili münazara örneğimizi okuyup faydalanabilirsiniz.

Zenginlik bence mutluluk getirmez. Eğer öyle olsaydı bütün zenginler, varlıklı kimseler her zaman mutlu olarak yaşarlardı. Ama görüyoruz ki zengin olan insanlar da bazen acı çekiyor, sıkıntı yaşıyor, dolayısıyla her zaman mutlu olamıyorlar.

Zenginlik mutluluk getirmez, çünkü mutluluğun zengin olup olmamakla bir ilgisi yoktur. Zengin veya fakir her insan küçük şeylerden de mutlu olabilir. Önemli olan gönül zenginliğidir. Mutlu olmamız için zenginlik bir şart değildir. Bazen bir gülümseme, bazen bir hayvanın davranışı, bazen güzel bir söz insanı mutlu etmeye yeter. Bu gibi durumları düşündüğümüzde, mutluluk için zenginliğe gerek olmadığını görürüz.

Zengin olmak, elbette maddi durumumuz için iyi bir şeydir. Ancak mutluluk kaynağımız değildir. Kime sorsanız “Zenginlik mutluluk kaynağı mıdır?” diye alacağınız cevap bellidir. Tabii ki hayır. Mutluluğu zenginlikte aramak bence en büyük yanlışlarımızdan biridir. Mutluluk içimizde saklıdır. Biz mutluluğu kendimizde aramalı ve çevremizle paylaşmalıyız.

Örnek vermek gerekirse, çevremizdeki insanlara sevgiyle yaklaşmalı, onların gönlünü kazanmalıyız. En başta anne, babalarımıza, büyüklerimize, bizi düşünen kişilere saygılı davranırsak mutlu olabiliriz. Ayrıca iyilikte bulunmak da mutluluk kaynaklarından sadece biridir. Sonuç olarak mutlu olmak için sadece zenginlik yeterli değildir.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski