Bazı İnsanlar Yağmuru Hisseder Bazıları ise Sadece Islanır Ne Demek?

Bazı insanlar yağmuru hisseder bazıları ise sadece ıslanır konulu deneme yazısı yazınız.

Yağmurun anlamı kişiden kişiye göre değişir. Bu açıdan baktığımızda yağmurda ne hissettiğimiz önemlidir. Mesela ben yağmurda mutluluk hissederim. Yağmur yağdığında duygularım hareket geçer, adeta nefes almış olurum. Böylelikle yağmuru seven kişi, yağmurda sadece ıslanmış olmaz, bizzat yağmuru içinde hisseder. Oysa yağmur ile uzaktan yakından alakası olmayan kişiler sadece ıslanmış olmakla kalır.

Bazı insanlar yağmuru hisseder, bazıları sadece ıslanır. Bu söz farkındalık ile ilgilidir. Derin bir anlama sahip olan bu söz üzerine düşünüp kafa yormakta fayda vardır. Konu ne olursa olsun içten hissetmek önemlidir. Yani bir şeyi gerçekten hissetmek, onu içinde yaşamak demektir. Bazı insanlar yağmuru hisseder, bazıları ise sadece ıslanır sözü bu durumu özetleyen bir sözdür.

Yağmuru sevmeyen ve yağmur altında bir şey hissetmeyen kişiler de yok değildir. Onlara da saygı duyuyorum. Çünkü herkes yağmuru sevecek, yağmurda güzel şeyler hissedecek diye bir düşünce de son derece yanlıştır. Bu tamamen insanın içinden gelen bir duygudur. Önemli olan bana göre yağmuru sevmektir.

Yağmuru seven kişiler yağmur yağdığı sırada gerçekten iç dünyalarında yağmuru hissederler. Onlar için yağmur sadece ıslatan bir yağış olarak görülmez. Yağmur onların duygularına hitap eder. Bazıları ise yağmuru sevmediklerinden dolayı sadece ıslanmış olmakla kalırlar. Sonuç olarak yağmuru sevmek de kendiliğinden içimizden gelen güzel bir duygudur. Bu duygu bize yağmurun ne demek olduğunu hissettirir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski