Bilinçsiz İlaç Kullanımı ile İlgili Hikâye

Bilinçsiz ilaç kullanımı ile ilgili hikaye konusundan kısaca söz edeceğiz. Aşağıya konu ile ilgili kısa bir hikaye yazdım. Hikayeye uygun bir başlık belirleyebilirsiniz.

Bir ilkbahar günü, Cennet Hanım komşularıyla oturuyordu. O arada hastalıktan konuşuyorlardı. Cennet Hanım son günlerde havaların soğumasıyla soğuk algınlığına yakalandığından bahsetti. Bir komşusu ona kendi kullandığı ilaçları tesviye etti. Cennet Hanım da komşusuna teşekkür ederek ilaçları aldı. Eve gidince ilaçlardan bir tanesini içti.

Akşama doğru Cennet Hanım'ın rahatsızlığı daha da arttı. Bu duruma eşi onu hastaneye götürdü. Akşam olduğu için hastanenin acil bölümüne gittiler. Doktora soğuk algınlığı olduğunu anlatan Cennet Hanım komşusunun tavsiyesi üzerine ondan ilaç aldığını da söyledi. Doktor bu durumun yanlış olduğunu Cennet Hanım'a şu sözlerle anlattı:

-Cennet Hanım, bu yaptığınız çok yanlış bir davranıştır. Hastalanabiliriz evet, bu durumda yapılacak en doğru şey en yakın bir sağlık kuruluşuna gitmektir. Doktor tavsiyesi dışında hiç kimsenin verdiği ilaçları kullanmamalısınız. Buna bilinçsiz ilaç kullanımı denilmektedir. Bir uzman dışında başka birinin önerdiği ilaçları kullanmak sağlığımızı tehlikeye atmak demektir. Sizden ricam, bundan sonra bilinçsiz ilaç kullanmamanızdır. Cennet Hanım bilinçsiz bir şekilde ilaç kullandığı için pişman oldu. Doktora teşekkür ederek evin yolunu tuttu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski