Bilinçsiz İlaç Kullanımı ile İlgili Kompozisyon

Bu yazıda "Bilinçsiz ilaç kullanımı ile ilgili kompozisyon" konusuna kısaca yer vereceğiz.

İnsan hayatta her zaman sağlıklı olamıyor. Bazen hastalıkla mücadele etmek gerekiyor. Bunun için sağlığımız bozulduğunda, yani hastalandığımızda ilk olarak yapacağımız iş, en yakın bir sağlık kuruluşuna gitmek ve tedavi olmaktır. İnsanlar hastalığını çevresindeki kişilere anlatıyor. Bu çok normaldir. Ancak çevremizdekiler bize kendi kullandığı ilaçları tavsiye edebiliyorlar.

Doktor tavsiyesi olmadan bir yakınımızdan veya komşumuzdan ilaç alıp kullanırsak, sağlığımız tehlikeye atmış oluruz. Yanlışlık burada başlıyor işte. Bilinçsiz ilaç kullanımı hayatımızı çok daha kötü yapabilir. Bu noktada yapılacak en iyi yöntem bilinçsiz ilaç kullanmaktan kaçınmak olacaktır. Çünkü çevremizdekiler biz iyi niyetle kendi kullandığı ilaçları önerseler de biz doktora gidip doktorun reçeteye yazdığı ilaçları almalı ve kullanmalıyız. Bilinçsiz ilaç kullanmanın zararlı olduğunu düşünerek hareket etmek gerekir.

Sonuç itibariyle bilinçsiz ilaç kullanımı demek, doktor olmadığı halde başkalarının daha önce kendileri kullandığı halde bize de iyi geleceğini düşündükleri ilaçları tavsiye etmeleri demektir. Bu sağlık açısından çok daha kötü sonuçlara yol açabilir. Sağlık alanında uzman olmayan kişilerin tavsiyesiyle ilaç kullanmamalı, bu konuda daha dikkatli ve bilinçli davranarak hastaneye gitmeliyiz. Çünkü her doktorun kendi uzmanlık alanı vardır ve hastalığımızın ne olduğunu sadece doktorlar bilir ve ona göre ilaç verirler. Olması gereken budur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski