Yardımlaşma ile İlgili Drama

Aşağıya yardımlaşma ile ilgili drama örneği yazdım. Kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Semih ekonomik durumu çok iyi olmayan bir öğrencidir. Bu yüzden eskiyen ayakkabısının yerine yenisini alamaz. Okula eski ayakkabılarla geldiği için utanmaktadır. Bunu fark eden arkadaşları Semih'e yardım etme kararı alırlar. Yardımlaşma ile ilgili olarak kendi aralarında gizlice para toplayan öğrenciler, Semih'e bir çift ayakkabı alırlar. Semih arkadaşlarının gösterdiği bu yardımseverlik karşısında onlara çok teşekkür eder.

Mert: Arkadaşlar Semih arkadaşımız bildiğiniz gibi eski ayakkabılarla okula geliyor ve bu durumda utanıyor. Biz aramızda para toplayalım ve ona yardım edelim.

Şifa: Evet, çok doğru söylüyorsun. Hem zaten öğretmenlerimiz bize yardımlaşmanın çok güzel bir davranış olduğunu söylüyorlar.

Elif: O zaman herkes yarın ikişer lira getirsin. Arkadaşımıza bir çift ayakkabı alalım.

(Bütün öğrenciler bu şekilde anlaşarak ertesi gün ikişer lira getirirler ve ayakkabıyı alırlar.)

Kerem: Semih, biz düşündük taşındık sana bir çift ayakkabı hediye etmek istedik. Lütfen bu hediyemizi kabul et.

(Semih arkadaşlarının gösterdiği bu yardımseverlik karşısında çok duygulanır ve onlara teşekkür eder.)

Semih:  Size ne kadar teşekkür etsem azdır arkadaşlar. İnsanın sizin gibi yardımlaşmayı seven arkadaşları olması çok güzel.

(Bütün öğrenciler Semih’in mutluluğuna ortak olurlar. Öğretmen, olayı öğrenince, öğrencilerini kutlayarak onlara yardımseverlikleri ile ilgili olarak güzel sözler söyler.)

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski