Gençlik ile İlgili Kompozisyon

Gençlik ve gelecek konulu deneme türünde bir kompozisyon konusundan kısaca söz edeceğiz.

Bana göre gençlik gelecek ile ilgili yatırım yapılması gereken en önemli çağdır. Gençlik, insanın en verimli dönemlerinden biridir. Çünkü gençlik döneminde insanın enerjisi bitmek tükenmek bilmez. Bir başka nokta ise, genç olmak duygusu insana özgürlük hissi verir. Gençlikte insan, her şeyi yapmak ister. Gezmeyi, eğlenmeyi bu dönemde daha çok isteyen insan, kendinde yaşama sevinci bulur. Bu dönem onun için çok önemli ve hassas bir dönemdir. O yüzden hayatımızın baharı diye tabir edilen gençliğin kıymetini iyi bilmeliyiz.

Yaşlılara sorarsanız gençlik hakkında ne düşünüyorsunuz diye, onlar gençlik yıllarının kıymetini bilmediğini ifade ederler. Bu yüzden gençliğimizi boş işlerle uğraşarak harcamamalıyız. Çünkü ileride gençliğimizi çok ararız da bulamayız. Gençlik çağları, insanın en çalkantılı çağları olarak da ifade edilebilir. Acıyı, sevinci, öfkeyi kısacası her duyguyu sonuna kadar yaşarız gençlikte. Bazen ağlarız, bazen çok mutlu oluruz. Zira gençlikte duygularımız çok çabuk değişir. Kişiliğimizin oluşmasında da önemli bir yeri vardır gençliğin.

Gençlik insanın coşkusunun en yüksek seviyede olduğu dönemdir. Bu coşkuyu olumlu anlamda kullanmak gerekir. Yani gençliğin bize verdiği enerjiyi yararlı işler yapmak için kullanmalıyız. Aynı zamanda ülkemizin geleceği gençlerin elindedir. Ulu Önder Atatürk, bildiğiniz gibi 19 Mayıs'ı Türk gençliğine armağan etmiştir. Dolayısıyla gençlik, bu güzel vatanımızı daha da ileriye taşıyacaktır. Her Türk gencinin bu bilinçle hareket etmesi gerekir.

Sonuç olarak gençlik, değeri en güzel şekilde bilinmesi gereken bir dönemdir. Zaman su gibi akıp giderken gençliğimizi çok iyi değerlendirmeliyiz. Hem kendimize, ailemize, hem de devletimize faydası olacak işlerle meşgul olmalıyız. Yani geleceği düşünerek hareket etmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski