Memleket Hasreti ile İlgili Kompozisyon

Memleket hasreti ile ilgili kompozisyon konusunu kısaca ele alacağız.


Memleket Özlemi Konulu Kompozisyon

Memleket, bizim doğup büyüdüğümüz yerdir. Bu açıda baktığımızda hayatımızın en güzel yıllarını memlekette geçiririz. Memleketin herkesin gönlünde ayrı bir yeri vardır. Memleket hasretini dışarıya gittiğimizde anlayabiliriz. Dışarı gitmek demek, memleketten ayrılıp başka bir şehre yani gurbete gitmek demektir.

Memleket hasretini, gurbette olanlar çok yakından hissederler. Örneğin okumak için başka bir şehre giden öğrenci memlekete ayrıldığı için bunun zorluğunu yaşar. Çalışmak için başka bir şehre giden birisi memleketini özler. Memleket hasreti insanları derinden etkilediği için bu konuda yazılmış birçok şiir ve türkü vardır. Yani memleket özlemi ile ilgili türküler, şiirler yazılmıştır.

Memleket sevdası başka bir duygudur. İnsan nereye giderse gitsin memleketin havasının hiçbir yerde bulamaz. Gurbetten memlekete dönünce, halimize şükrederiz. Kısacası çok mutlu oluruz. Çünkü başka yerler ne kadar güzel olursa olsun memleketimizi tutmaz. Memleket hasreti ayrılığın ne kadar zor olduğunu ifade eder. Ayrılık her zaman insana ağır gelir. İşte bu nedenle memleket hasreti çekmek zordur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski