Yalnız Tek Bir Şeye İhtiyacımız Var Çalışkan Olmak Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda yalnız tek bir şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Atatürk çalışkan olmaya büyük önem vermiş bir liderdir. Milletimize gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefine de ancak çok çalışarak ulaşabiliriz. Çalışkan olmak, tek ihtiyacımız olan tılsımlı bir anahtardır. Çalışma ile başarıya ulaşır ve kazanmayı öğreniriz. Bu yüzden çalışmaya hem de çok çalışmaya ihtiyacımız vardır. Çalışmak insanın yeni bir şeyler üretebilmesini sağladığı gibi birçok zorluğun da üstesinden gelmek demektir. Çünkü bütün engelleri ancak ve ancak çalışarak aşabiliriz.

Millet olarak çalışmaya ihtiyacımız var. Milletimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilmenin ve ekonomik kalkınmanın yolu çalışmaktan geçer. Bunun için millet olarak el ele vermeli, çalışmayı hiçbir zaman es geçmemeliyiz. Böylece devletimizin gelişmesine yardımcı olacağımız gibi kimseye de muhtaç olmayız. Atatürk bunu bildiği için tek bir şeye ihtiyacımız var, o da çalışkan olmak sözü ile çalışkan olmanın gerekliliğine dikkat çekmiştir. Bu anlamda bizler vatandaş olarak hangi işi yaparsak yapalım çalışkan olmalıyız. Çalışkan olmak insanı insan yapar. Çalışan kişi boş işlerle uğraşmayıp bir işe yaramış olur. Bu durumda çalışanın aklına kötü şeyler de gelmez. Yani çalışmak insanı kötülüklerden uzaklaştırır ve korur. Zira boş boş oturan kişinin canı sıkılır.

Kısacası çalışkanlık üretken olmayı sağlar. Ülkemizi gelişmiş ülke seviyesine çıkarır. Ayrıca can sıkıntısına da iyi gelir. Yani her yönüyle çalışmak çok güzeldir. Çalışan hem kazanır, hem de kendini mutlu hisseder. Çalışmayan kişiler için zamanın bir önemi yoktur. Zamanın hızla akıp geçtiğini ifade eden kişiler çalışan kişilerdir. Bu yüzden çalışmayan, boş gezenler zamanın geçmemesinden yakınırlar. Görüldüğü gibi çalışkanlığın kişiye ve topluma faydaları saymakla bitmez. Bizler üreten ve gelişen toplum olmak için çalışkan olmak zorundayız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski