Hayatınızın Kalitesini Hayatınızdaki İnsanların Kalitesi Belirler Kompozisyon

"Hayatınızın kalitesini hayatınızdaki insanların kalitesi belirler konulu kompozisyon" konusundan kısaca söz ederek bu sözün anlamını açıklayacağız.

Yaşadığımız müddetçe hayatımıza giren ve çıkan insanlar oluyor. Bu süreçte bazıları hayatımıza yön veriyor. Burada kimleri hayatımıza aldığımız önem kazanıyor. Mesela eğitimli, kültürlü, iyi niyetli biri her zaman bize çeşitli açılardan katkı sağlarken, bazı kendini bilmezler de onlarla arkadaşlık kurduğumuz için büyük pişmanlığa neden oluyor.

İnsan her zaman hayatında birilerine ihtiyaç duyuyor: Bu yüzden hayatımızda birilerine yer vermek önemlidir. Ancak kimlerle arkadaşlık kurduğunuz da hayatınızın kalitesini belirler. İnsan sosyal bir varlık olduğundan dolayı çevresiyle iletişim halindedir. Ailemizden başka iş hayatında veya okulda dostluklar, arkadaşlıklar kurarız. Bu noktada kimlerle hayatımız paylaştığımız büyük önem taşımaktadır. Hayatımızda kimler varsa, onların kalitesi çok önemlidir. İyi arkadaşlar bize her zaman iyi yönde etki ederken, kötü arkadaşların da bizi yoldan çıkarma ihtimali mevcuttur. Bunun için hayatınızı paylaştığınız kişilerin yani dost ve arkadaşlarınızın kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Bu durum iş hayatında ya da günlük hayatta da böyledir.

Sonuç olarak hayatınızın kalitesini hayatınızdaki insanların kalitesi belirler sözünün anlamı kişi kimlerle daha fazla iletişim halindeyse, kimlerle çok zaman geçiriyorsa onlardan öyle ya da böyle etkilenir şeklindedir. Hayatınızdaki insanların huyundan suyundan siz de nasiplenirsiniz. Bu söz bunu anlatmak istiyor. O zaman kimleri hayatımıza aldığımıza dikkat etmek son derece doğru olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski