İkiyüzlülük ile İlgili Deneme Yazısı

Bu sayfada ikiyüzlülük ile ilgili deneme yazısı bulunmaktadır. Yazıya konuya uygun kısa bir başlık koyunuz.

İnsanların bir yerde farklı, başka bir yerde farklı davranması tamamen ikiyüzlülüktür. İkiyüzlü insanlar yanınızda başka konuşur, sizin olmadığınız bir ortamda başka konuşur. Böyle insanlar güvenilmezdir. Bunun için ikiyüzlü insanlardan uzak durmak gerekir.

Olduğu gibi görünmemek ikiyüzlü insanların en belirgin özelliğidir. Yanınızda farklı, siz yokken farklı davranan birine nasıl güvenebilirsiniz ki? Dolayısıyla insan özünde nasılsa görünüşte de öyle olursa daha doğru olur. Bundan dolayı ikiyüzlülük etmek, çok kötü bir davranıştır. İnsan ilişkilerini zedeler. Dolayısıyla bir öyle, bir böyle davranmamalıyız. Net bir insan olmalıyız.

İkiyüzlü insan olduğu gibi görünmeyerek aslında diğer insanlarla olan ilişkisini tehlikeye atmış olur. Yani onlarla kurulan arkadaşlık veya dostluk ilişkisinden hiçbir hayır gelmez. Çevrenizde böyle birileri varsa en doğrusu onlarla araya mesafe koymaktır. Çünkü ikiyüzlü kişilerle iletişimi devam ettirmek pişmanlığa sebebiyet verecektir. Mesela benim bir arkadaşım vardı. Yanımda başka türlü davranırdı. Ben yokken ise arkamdan atarmış. Bunu öğrenince hemen onunla olan iletişimimi kestim. Ona aldandığım için de çok üzülmüştüm.

Sonuç olarak ikiyüzlülük kabul edilemez bir karakter özelliğidir. İnsana yakışan ortam ayırt etmeden her yerde aynı davranabilmektir. Bu yüzden ikiyüzlülük edenlerde sinsilik vardır. Öyle kimselerle kesinlikle yakınlık kurmamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski