Ne Ekersen Onu Biçersin ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda ne ekersen onu biçersin atasözü ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

Davranışlarımızın iyi veya kötü olmasının ileride mutlaka bir karşılığı vardır. Bir insanı sevgi ve ilgiyle büyüttüğümüzde bunun geri dönüşü de elbette olumlu olacaktır. Ancak birine kötü, kırıcı söz veya eylemde bulunursanız bunun faturası da ağır olur. Yani her şey karşılıklıdır.

Başkalarının bize karşı davranışlarını aslında kendi davranışlarımız belirlemektedir.  Bunun için öncelikle hep iyi niyetli olmak lazımdır. Kimseyi üzmemeli, kimsenin damarına basmamalıyız. İstemediğimiz bir durumla karşı karşıya kalmamak için her zaman herkese saygı, anlayış çerçevesinde ve iyi bir şekilde davranmalıyız. Böylece üzülecek bir sonuçla karşılaşmayız. Örneğin yakın çevrenizdeki bir kişiye yaşı ne olursa olsun değer verirseniz o da size değer verir. Onu yüceltirseniz o da sizi toplumda yüceltecek biçimde davranır. Aksi halde bakarsak herkesin içinde birinin kusurunu ortaya dökersek o da gün gelir biz beklemediğimiz yerden vurur. 

Sonuç olarak rüzgara tüküren kendi yüzüne tükürür. Davranışlarımız da kötü olursa kötülükle karşılaşırız. İyi olursa bize de başkası iyi davranır. Bu yüzden hep güzel sonuçlar görmek için davranışlarımıza dikkat etmeliyiz. Başkasına karşı daima onu hoşnut edecek biçimde davranmak lazımdır. Birine ağır laf eden bunun karşılığını misliyle alır. Yahut da gönül okşayan sözler söyleyen, yürekleri ısıtacak şekilde davranan da bunun mükafatını alır. Dolayısıyla ne ekersek onu biçeriz. Bu hayatın felsefesi hep böyledir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski