Birlik, iş bölümü, çalışmak, üretmek, insan, verimlilik kavramlarından hareketle bir hikaye yazınız.

“Birlik, iş bölümü, çalışmak, üretmek, insan, verimlilik” kavramlarından hareketle bir hikâye yazınız. (7. Sınıf Türkçe)

Okulda resim sergisi yapılacaktı. Görsel sanatlar hocası aramızdan birkaç öğrenci seçmek istediğini söyledi. Ben ve sınıftan birkaç kişi el kaldırdı. Fakat hoca bu proje sırasında bireysel çalışma yerine grup çalışması gerektiğini söyledi. Yani iş bölümü yaparak çalışacağız ve ortaya güzel ve etkili bir proje çıkacaktı. Hepimiz de çok istekliydik. Öğretmen isimlerimizi aldı.

Gerekli hazırlara ve ilgili çalışmalara hiç ara vermeden başladık. Ders bitiminde sınıfta toplantı yaptık. Birlikte hareket etmenin önemini anlatan hoca, bu projenin okulumuzun adını duyurmadı adına çok önemli olduğunu söyledi. Üç hafta bir süremiz vardı. Hepiniz de ders çıkışında sınıfta bir araya geliyoruz, öğretmen rehberliğinde üzerimize düşen işleri çalışarak yapıyorduk. Neyse süremiz bitti. Artık projenin sunum günü geldi. O gün öğle arasında bir saatlik bölümü konferans salonunda sergimize ayırdık.

Sınıf sınıf arkadaşlarımızı çağırdık. Hepsi de sırayla yapılan etkinlikleri, resimleri gezdi. Çalışmamız çok beğeni topladı. Biz de anladık ki insanın birlik içinde çalışması verimlilik sağlıyormuş. Okul idarecimiz hem ders öğretmenimizi hem bizi canı gönülden kutladı. Hatta valiyi de davet etmiştik. O da teşrif etti. Okulumuzu ödüllendirdi. Tabi biz bunu ödül için yapmadık ama olsun o da böyle güzel bir jestte bulundu.

Sizlere de tavsiyem birlik içinde çalışmanızdır. Yani iş bölümü ile ortaya çok güzel eserler çıkıyor. Dolayısıyla nerede olursanız olun mutlaka iş bölümüne önem verin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski