İnsan İlişkilerinde Saygı Önemlidir Konulu Münazara

Bu bölümü inceleyince insan ilişkilerinde saygı önemlidir konulu münazara yazınız için fikir edinmiş olacaksınız.

İnsan ilişkilerinde saygının önemi her zaman dikkat edilmesi gerek bir meseledir. Çünkü saygı olmadan kimseyle iyi bir şekilde anlaşmak mümkün değildir. Bu yüzden en başta saygı gelir. Hal ve hareketlerimiz, sözlerimizle karşımızdaki insanlara saygı duyduğumuzu belli ederek kurduğumuz ilişkiler da daha sağlıklı olacaktır. Saygı, bir insanı insan yapan en önemli özelliklerden biridir. Bu yüzden insan ilişkilerinde saygı çok önemlidir.

Saygının olmadığı bir yerde sağlıklı ve iyi bir iletişimden söz edilemez. Saygı beraberinde sevgiyi de getirir. Saygı olmadan insanlar birbirine karşı yakınlaşamaz. Böylece sevgi duygusu da ortaya çıkmaz. Dolayısıyla sevginin açığa çıkması için saygı sevgiden önce gelir. İnsan ilişkilerinde saygı daha önemlidir. Örneğin biz evde ailemize, okulda öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza karşı saygılı davranmazsak kimse biz sevmez. Bakın burada sevme işinin olabilmesi öncelikle saygıya bağlıdır. Sonuç olarak saygı da sevgi de insan ilişkileri açısından hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir. Ancak saygı daha önce gelir. Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir fakat herkes birbirine karşı saygılı davranmak mecburiyetindedir. Şunu belirtmek isterim ki saygısız olan kimse saygı göstermez. Bu insan ilişkilerinde çok önemli bir ilkedir. Saygısız tavırlarla aslında toplumdaki itibarımızı zedeleriz. İnsanların bizi önemsemesini istiyorsak her şeyden önce biz onlara karşı saygılı olmalıyız.

Sonuç olarak diğer insanlarla ilişkilerimizde saygıyı elden bırakmamak gerekiyor. Onlarla bir araya geldiğimizde ne kadar saygılı olursak kurduğumuz ilişkilerin kalitesi de o derece artar. Aynı zamanda daha iyi anlaşabilir ve iletişimi sorunsuz kurabiliriz.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski