Kitapların Dünyasında Yaşamak Konulu Bilgilendirici Bir Metin

Bu bölümdeki metni inceleyip kitapların dünyasında yaşamak konulu bilgilendirici bir metin yazınız etkinliği adına kısaca fikir alabilirsiniz. Başlık: Yaşamak Kitapla Güzel.

Kitapların dünyası biz insanlar için çok faydalıdır. Kitapların için sınırsız bir hayal gücü, olay yazısı içeren hikayelerde kahramanların yaşadığı olaylar karşısında hissettiklerini anlamak için empati kurma, gerçek hayatla ilgili farklı bakış açıları kazanma, fikir dünyamızın aydınlanması, kelime dağarcığımızın zenginleşmesi gibi birçok olanak vardır. Kitap okudukça bütün bu kazanımları edinme imkanına sahip oluruz. O yüzdendir ki kitap okuyanlar daha bilgili, hayal gücü gelişmiş kimseler oluyor.

İnsanlar sürekli olarak aynı şeyleri yapınca bir müddet sonra her şey sıkıcı ve monoton hale gelir. Bu durumda biraz değişiklik yapmak bizlere iyi gelir. Kitapların dünyasında yaşamak da biz öğrenciler için farklı bir deneyim demektir. Bu nedenle kendimizi bu büyülü dünyaya bırakmalıyız diye düşünüyorum. Her kitap farklı bir dünya demektir. Dolayısıyla kitapları okuduğumuzda farklı dünyalara yolculuğa çıkmış oluruz. Bu yolculukta olaylara kendimizi kaptırırız, zamanın nasıl geçtiğinin farkında bile olmayız. Çünkü kitapların dünyası farklı sürprizlerle doludur.

Kitapların dünyasında yaşamak insana güzel ve keyif verici duygular hissettirir. Kitaplardaki bilgileri öğrendikçe her yönden gelişmiş olmanın yanı sıra, kahramanların yerine kendimizi koyarız. Onların sevincine ortak oluruz, üzüntülerini paylaşırız. Yani biz de kitabın içinde geçen kahramanlardan biri oluruz. Gerçek dünyada bulmayacağımız samimiyeti belki de kitaplarda buluruz. Bundan dolayı kitap okumak için her fırsatı iyi değerlendirmek gerekir.

Kitap okudukça iyiyi kötüyü daha net bir şekilde anlarız. Çünkü okuduğumuz kitaplardaki olayların içine ister istemez dâhil olur, farklı duygular yaşarız. Kitap okuduğumuzda adeta dünyanın farklı diyarlarını da gezmiş oluruz. Kitapların dünyasında hayal gücümüzün geliştiğini görürüz. Bu hayal gücü bizim okumaktan keyif almamızın da kapısını aralar. Bize farklı imkânlar sunan bu değerli eserleri okumayıp da ne yapalım değil mi?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski