Duygular ile İlgili Kompozisyon

“Hayatınıza yön veren duygular” ile ilgili bir konuşma yapınız konusundan kısaca söz edeceğiz.

Sevgili arkadaşlar şimdi sizlere hayatımıza yön veren duygular ile ilgili kısa bir konuşma yapacağım. Duygularımız, bizi diğer canlılardan ayıran özelliklerimizden biridir. İnsan hayatın bazı bölümlerinde mutluluk duyar, bazen sinirlenir, bazen heyecan duygusu ağır basar. Bazen utanır, bazen özler, kimi zaman da merak eder. Aslında yaşanan bu duygular hayatımıza bir şekilde yön verir.

Duygulu olmak bence iyi bir özelliktir. Bazı insanlar taş kalpli oluyor. Onlar için duygusuz tabiri kullanılır. Yani duygulu olmak daha merhametli olmak, daha iyi biri olmak gibi anlamlarla ifade edilebilir. Duygularımız olmazsa belkide hayat daha ağır gelirdi hepimize. Duygulu olmak sayesinde insan ağlar, içini döker. Sevinçli olduğumuz zaman da güler rahatlarız. Bunlar duygunun hayatımızla iç içe olduğuna en anlaşılır örnekler olarak verilebilir.

Ayrıca sinirlilik, hüzünlü olma hali gibi duygular da hayatımıza bir şekilde yön vermektedir. Mesela hüzünlü ve üzgün olunca herkesten uzak durmaya çalışırız. Kızgın olunca bu duygu da istemeden birilerini incitmemize neden olabilir. Yani hayatımız bunlardan doğal olarak etkilenir.

Merak duygusu gibi bir duyguya da sahibiz. Bu duygu sayesinde birçok şeyi araştırarak öğrenme fırsatı buluruz. Utanma duygusu ile insan olduğumuzu hatırlarız. Yardımlaşma, kardeşlik duyguları ile birlik olur, dayanışma içinde oluruz. Yani hayatınıza yön veren duygular her zaman olacaktır. Konuşmam burada sona ermiştir. Beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski