Hayaller Hayat Baharının Kelebekleridir Kompozisyon

"Hayaller, hayat baharının kelebekleridir." sözüyle anlatılmak istenen nedir? Açıklayınız.

Hayaller, bizi hayata sımsıkı bağlaması bakımından çok önemlidir. Hayatımızın daha anlamlı olmasını kurduğumuz hayaller sağlar. Hayal etmeden bir ömür bomboş yaşamış oluruz. Yani hayaller hayatımızın şenlenmesi demektir. Nasıl ki kelebekler olmazsa bahar eksik olur. İşte insanlar içinde hayal kurmak olmadığı zaman, hayatımızda büyük bir eksiklik meydana gelir.

Baharda tabiatın yeniden canlanmasıyla her yer cıvıl cıvıl olur. O zaman şöyle bir etrafa bakarsanız kuşlar neşeli şarkısını söyler, çiçekler rengârenk açar, kelebekler mutluluk içinde uçar. Baharda her yerde yaşama sevinci hâkimdir. İşte hayat baharımızın neşelenmesini sağlayan kelebekler de kurduğumuz hayallerdir.

İleriye dönük herkesin kafasında kurduğu hayaller vardır. Bunlar bizim geleceğe dair amaçlarımızdır. Bu amaçlara ulaşmak için de çalışır, çabalarız. İşlerimize daha bir sıkı tutunuruz. Dolayısıyla hayal etmeden yaşamak imkânsızdır. Öyle olsaydı hayatın pek bir anlamı kalmazdı. Yani hayalsiz bir dünyada yaşanması mümkün olmazdı. O yüzden hayal kurmaktan geri durmamalıyız. Böylece yaşama sevincimizde bir artış olur.

Kısacası insan hayalleriyle yaşamaktadır. Hayal olmadan hiçbir şeyin anlamı da olmaz. Hayatta peşinden koştuğumuz bir sürü hayalimiz var. Bu hayaller bizim hayata sımsıkı bir şekilde yaşama tutunmamızı sağlamaktadır. Sonuç olarak hayaller, hayat baharının kelebekleridir. O yüzden siz siz olun hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski