Vatan Özlemi ile İlgili Kompozisyon

Vatan özlemi ile ilgili kompozisyon örneği kaleme aldım. Metne uygun bir başlık belirleyiniz.

Vatan özlemi vatanından herhangi bir sebeple ayrı kalan insanların yaşadığı çok acı bir duygudur. Bu duygu, insanı  o kadar üzer ki kimseye anlatamazsınız. Vatan özlemini yaşayanlar daha iyi bilir. Vatanından ayrı kalmak, insanın hayatının bir parçası olabiliyor. Mesela savaş gibi durumlar, iş bulup farklı bir ülkeye çalışmak amacıyla gitme, okumak, eğitim almak için vatanından ayrılma gibi durumlar vatan özlemi ile karşı karşıya bırakıyor bizleri.

Hayatın belli dönemlerinde anlarda insan doğup büyüdüğü vatanından istemese de ayrı kalabilir. Bu durumun sonucunda vatan özlemi yaşamak kaçınılmaz hale gelir. Vatan özlemini kelimelerle ifade etmez yetersizdir. Çünkü vatan özlemi insanın içinde o kadar büyür ki bunu sözcüklere sığdıramazsınız. Başka bir ülkede olduğunuzu düşünün. Ne gibi zorluklarla karşılaşacağınız aklınıza hemen gelecektir. Aynı dili konuşmadığınız için ilk olarak anlaşma sıkıntısı baş gösterir.

Sizi farklı bir millettensiniz diye dışlayabilirler. Ayrıca kendi vatanınızdaki yemekleri orada bulamayabilirsiniz. Bunlar akla ilk gelen zorluklardır. Bunun dışında sayamayacağımız birçok zorluk bize vatanın ne kadar değerli olduğunu hatırlatır. İşte bu durumda vatan özlemi içimi kaplar. Vatan özlemiyle yanıp tutuşuruz.

Sonuç itibariyle vatan özlemi yüreğimizi yakar, kavurur. Çünkü insan kendini en iyi vatanında hisseder. Bu konuyu vatanından ayrı kalanlara sorarsanız size en iyi onlar anlatır. Çünkü onlar vatanından ayrı kaldıkları için vatan sevgisinin, vatan özleminin ne olduğunu bizzat yaşamış kimselerdir. Kısacası vatandan uzak düşmek zor gelir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski