Et Tırnaktan Ayrılmaz Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki örnek metni inceleyerek et tırnaktan ayrılmaz atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız için kısaca fikir alabilirsiniz.

Et ve tırnak birbirinden ayrılamayacak biçimde yaratılmıştır. Aile bireyleri arasındaki durum da et ve tırnak arasındaki duruma benzer. Nasıl ki et ve tırnak birbirinden kopamaz, aile bireyleri de birbirleriyle küsseler de tartışsalar da her zaman birliktedirler. Aile bireyleri arasında sımsıkı bir bağ vardır. Bu bağ hayatın her aşamasında kendini gösterir.

Aile bireyleri dış dünyadaki hayata karşı her zaman dayanışma içinde olurlar. Anlaşmazlıklar yaşansa bile bu durum aile bireyleri arasındaki bağı koparmaya yetmez. Etin tırnaktan ayrılması imkânsız olduğu gibi aile bireyleri arasındaki bağ ve dayanışmanın bitmesi de imkânsızdır. Her ne kadar bazen çıkmaza düşseler, araları açılsa da düğünde, bayramda, cenazede herkes bir araya gelir.

Aile bireyleri birbirlerine yürekten bağlı olduğu için birbirlerine karşı fedakârlık etmekten çekinmezler. Zor durumda kalan bir kişiye ilk önce ailesi sahip çıkar ve onun işini halleder. Bu kendiliğinden olan bir fedakârlık örneğidir. Bizler de ailemize karşı bazen kızsak da onlardan ayrılamayız. Çünkü aramızda sıkı bir bağ vardır. Bu bağ et ve tırnağın birbirine yapışık olması gibi çok güçlüdür.

Sonuç olarak aile bireyleri arasındaki yakınlık, bağ ve sevgiyi hiçbir yerde bulamayız. Bundan dolayı aile bireyleri en güzel dayanışma örneğini gösterirler. Kısaca ifade etmek gerekirse, birbirlerine sahip çıkarlar, iyi veya kötü günlerde bir araya gelirler, aralarından biri zor durumda kalırsa fedakarlıkta bulunurlar. Bu durumda et tırnaktan ayrılmaz atasözünün anlamı da çok net bir şekilde ortaya çıkmış olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski