Aile Arası İlişkiler ile İlgili Kompozisyon

Aile arası ilişkiler ile ilgili kompozisyon örneği yazdım. Aile içi iletişim konu kompozisyon örneğimizden faydalanabilirsiniz.

Aile, bir toplumun en mühim temel taşını oluşturur. Toplumun refah içinde olması, huzur içinde yaşaması aileden başlar. Bunun için aile arası ilişkiler saygıya, sevgiye dayalı olmalıdır. Herkesin birbirine karşı sevgi ve saygı içinde olduğu bir aile ortamı ne güzeldir değil mi? Evet dediğinizi duyar gibiyim. Gerçekten de kim istemez böyle bir aile ortamını?

Aile içi iletişim samimi olmalıdır. Samimiyetin içinde birlik, beraberlik, sadakat, vefa duyguları da vardır. Bu duygular oldukça aile arası ilişkiler de sağlıklı olacaktır. Aile bireyleri, sağlıklı bir iletişim halinde olunca, bu durum topluma da olumlu yönde yansıyacaktır. Bundan ötürü aile ortamı sağlıklı iletişim açısından çok değerlidir.

Günümüz koşullarında iletişimi olumsuz etkileyen faktörlerin başında akıllı telefonlar, tabletler gelmektedir. Bu araçlar, aile arası ilişkileri de olumsuz yönde etkilemektedir. Buna izin vermemek gerekir. Yani akıllı telefon veya tablet gibi teknolojik araçların aile ile olan bağlılığımızı koparmasına fırsat vermemeliyiz. Herkes sürekli ekrana bakarsa, ev içinde kimse kimseyle doğru düzgün konuşamaz. Bu da en yakınımız olan ailemizle bile yabancılaşmaya yol açar. Çok hoş bir durum olmaz yani.

Aile içi iletişim azalırsa, aile bireylerinin birbirine olan sevgisi, saygısı da azalır. Bunun sonucunda aile bireyleri arasında çatışmalar görülebilir. Böyle şeyler olmaması için son derece dikkatli olmalıyız. Ailemizin aslında sahip olduğumuz en büyük zenginlik olduğunu bilmeliyiz. Onlar bizim her şeyimizdir. Dolayısıyla aile içi ilişkilerimizin güzel olması için elimizden geleni yapmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski