İçinde Fiilimsi Olan Kompozisyon

Fiilimsi ile ilgili kompozisyon yazınız. Bu başlık altında, içinde fiilimsi olan kompozisyon konusundan söz edeceğiz.

Fiilimsi 8. sınıfta işlenen bir konudur. Öğrenciler ilk başlarda fiilimsileri karıştırabiliyorlar fakat bol bol örnek çözdükçe konuyu çok daha iyi anlıyorlar. Fiilimsiler, bana göre basit bir konudur. Gel gör ki bunu öğrencilere söyleyince hepsi de küplere biner.

İçinde fiilimsi olan cümlelerden oluşan bu paragraf belki de öğrencilerin hoşuna gidecektir. Kim bilir böyle bir kompozisyon yazmayı hiçbir öğrenci de hayal etmemiştir. Ben de böyle bir yazı kaleme almayı düşünüp öğrencilere fiilimsileri anlamak noktasında yardımcı olmayı düşündüm. Bu yazıyı okumadan geçen olursa şaşırırım.

8. sınıf ortaokulun son senesi olduğu için, çok önemlidir. Fakat bazı öğrenciler hala bunun farkında değildir. Önlerinde ciddi bir sınav olduğu halde bazı öğrenciler, bol kitap okuyup soru çözmek yerine gülüp eğlenmeyi tercih ediyor. Böyle öğrencileri gördükçe insanın içi cız etmişçesine sızlıyor. Yine de okuma azmi olan öğrenciler var. Hepsine de girecekleri sınavda başarılar dilerim.

Artık önümüzde zorlu bir sürçe var. Bu süreci iyi çalışarak geçirmeliyiz. Sınavda iyi yaparsak güzle bir lise kazanma şansımız da artar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski