Alçak gönüllülük konusundaki düşüncelerinizi beden dilini etkili kullanmaya özen göstererek arkadaşlarınızla paylaşınız.

Alçak gönüllülük konusundaki düşüncelerinizi beden dilini etkili kullanmaya özen göstererek arkadaşlarınızla paylaşınız.

Sevgili arkadaşlar, alçak gönüllülük konusundaki düşüncelerimi size açıklayacağım. Bence alçak gönüllülük kibirli olmanın zıttıdır. Yani mütevazı olmaktır. Alçak gönüllü insanlar kendini beğenmez. Onlar alçak gönüllü olduğu için sosyal ilişkilerde daha başarılıdır. Dolayısıyla arkadaşlıkları içtendir. Kendinizi onların yanında daha huzurlu ve rahat hissedersiniz.

Ben arkadaşlarımın alçak gönüllü olmasını isterim. Kendini beğenmiş, burnu havada kişilerle arkadaşlık edeceksem hiç arkadaşım olmasın daha iyidir. Bu yüzden arkadaşlıkta da alçak gönüllülüğe ayrı bir önem veririm. Zaten olması gereken de budur. Kendini beğenen, yüksekten uçanlarla sağlıklı bir şekilde iletişim de kurulamaz değil mi?

Bana göre alçak gönüllülük samimiyet demektir. Çünkü alçak gönüllü insanlar daha sıcakkanlı, candan olurlar. Böylece onlarla daha iyi ve sağlıklı iletişim kurulabilir. Alçak gönüllü olmayan kişiler ise soğuk ve itici olur. Böyle kimseler sadece kendilerini beğenir, başkasına yüksekten bakarlar. Bunun sonucunda da sağlıklı iletişim kuramazlar. Hatta herkes onlardan uzak durmaya çalışır.

Alçak gönüllü olmayan, kendini üstün gören kibirli insanları görünce, ne oldum demeli, ne olacağım demeli sözü aklıma geliyor. Sonuç olarak insan ilişkilerinde alçak gönüllülüğün ayrı bir yeri vardır. Alçak gönüllü insanlar olmanızı dileyerek konuşmamı noktalıyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski