Öfkenin Ateşi Önce Sahibini Yakar Sonra Kıvılcımı Düşmanına Ya Varır Ya Varmaz ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelerken öfkenin ateşi önce sahibini yakar sonra kıvılcımı düşmanına ya varır ya varmaz ile ilgili kompozisyon için fikir alabilirsiniz.

Öfkenin ateşi önce sahibini yakar ifadesi, öfkeyi yaşayan kişinin bundan olumsuz etkileneceğini belirtmektedir. Çünkü öfke anlık bir duygudur ve kontrol edilemediği zaman sahibi üzerinde çok fazla olumsuz etki, bırakır. Öfkelenen kişi bu işten zararlı bir şekilde çıkar, öfkenin kıvılcımı düşmanına varana kadar söner. Yani öfke çok aniden oluşan ve kişide onarılamaz yaralar açan istenmeyen bir duygudur. Bundan dolayı öfke kontrolü çok önemlidir.

Öfkesine yenik düşen bir insan sonuçta bundan zararlı çıkacaktır. Belki kendine zara verecek, belki karşıdakini kırmış olacaktır. Bu nedenle öfkemiz, kontrol altında tutmayı öğrenmek bizim için ok yararlı olacaktır. Öfkenin ateşi önce sahibini yakar sonra kıvılcımı düşmanına ya varır ya varmaz. Öfke kişinin kendi içinde beliren yakıcı bir ateş gibidir.. Öfkenin ateşi dolayısıyla ilk önce sahibi üzerinde etkili olur. Öfkenin sahibi bu yakıcı ateşi söndüremezse, kendini yakar ve karşı tarafa bu ateş gidene kadar güçsüzleşir, zayıflar.

Öfke kontrolü hayati bir önem taşımaktadır. Yaşadığımız öfkenin ateşinin bizi de yakacağının bilincinde olarak hareket etmekte fayda var. Örneğin öfkelendiğimizde sakin kalmaya gayret göstermek bizim için en iyisi olacaktır. Çünkü öfke pişmanlık demektir.

Öfkeli bir anımızda yaptığımız yanlış bir davranış veya ağzımızdan çıkan kötü bir söz geri gelmeyeceği için bizi pişmanlığa sürükleyecektir. Öfkemizi kontrol etmek işte bundan dolayı çok önemlidir. Sonuç olarak öfke ateşi yanmaya başladığında öncelikli işimiz sakin kalmayı öğrenmek ve öfkeyi yenmeye çalışmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski