Büyük Olmak Yolundaki İlk Adım Dürüst Olmaktır Sözü ile İlgili Kompozisyon

"Büyük olmak yolundaki ilk adım dürüst olmaktır sözü (özdeyişi) ile ilgili kompozisyon" konusundan kısaca söz edeceğiz.


Büyük Olmak Yolundaki İlk Adım Dürüst Olmak

Büyük olmak demek kendini geliştirip topluma faydalı olmak demektir. Bunun için ilk olarak okuyup iyi bir eğitim alarak büyük olma yolunda ilerlemeliyiz. Bu yolda ilerlerken dürüstlüğe de önem vermek gerekir. Dürüst olan bir kişi büyük olma yolunda ciddi bir adım atmış demektir. Çünkü büyük olmak yolundaki ilk adım dürüst olmaktır.

Dürüst olmayan bir kişinin büyük olma hayali de gerçekleşmez. Bu yüzden büyük olmak, yani saygın bir kişi olmak istiyorsanız dürüstlüğe son derece önem vermeniz gerekiyor.Zaten dürüstlük insanın toplumda saygınlık kazanmasını sağlar, güvenilir olmasını sağlar. Böylece dürüstlüğe önem veren bir kişi büyük adam olma yolunda ilerliyor demektir.


Dürüstlüğün önemi hayatın her aşamasında ortaya çıkmaktadır. Hayatımız boyunca dürüst olmayı kendimize huy edinirsek bu durum, bizim için çok faydalı olacaktır. Yalandan uzak bir hayat, yani dürüstlük bize çok şey kazandırır. Bundan dolayı dürüstlüğü alışkanlık edinmek gerekiyor. Zaten dürüst olman sadece kendini kandırmış olur. Sonuç olarak büyük olmanın ön koşulu dürüst olmaktır. Bu bilinçle hareket edersek bir şey kaybetmeyiz aslında çok şey kazanmış oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski