Zarf-Fiilleri Kullanarak Kısa Bir Paragraf Yazınız.

Zarf-fiilleri kullanarak kısa bir paragraf yazınız. Kullandığınız zarf-fiillerin altını çiziniz.

Zarf Fiilleri Kullanarak Kısa Bir Paragraf: Geçen derste zarf fiil fiilleri kullanarak paragraf yazdık. Paragrafta zarf fiil kullanmaya dikkat edince komik yazılar ortaya çıktı. Arkadaşım benim yazımı tamamlamak için bana yardım ederken, öğretmenimiz bizi kopya çekmek yok diye uyardı. Tamam hocam deyip önümüze döndük. Bu sırada yazının sonuna geldiğimde uyku bastırdı. Ölesiye uykum vardı sanki. Neyse zil çaldı da teneffüse çıktık. Elimi yüzümü yıkayıp su içince kendime geldim. Sonuç olarak bu ders, benim için çok güzel bir ders oldu.Çünkü hepimiz de yazılarımızı okuyunca çok güzel yazılar yazıldığını gördük. 

İçinde Zarf Fiil Geçen Hikâye

Sabah erkenden gün ağarırken evden çıktım. Saatin kaç olduğuna bakmaksızın hemen hazırlandım. Bugün doyasıya eğlenecektik. Çünkü dün okuldan çıkar çıkmaz arkadaşlarla pikniğe gitme kararı almıştık. Havaya bakınca sanki bugün yağmur yağacakmış hissi uyanı bende. Kahvaltı yapıp arkadaşlarımı aradım. O sırada annem konuşa konuşa yanıma geldi. Bana piknik alanına gittiğinde telefon et, diye telkinde bulundu. Tamam, deyip evden çıktım.

Hızlı adımlarla yürüyerek okulun önüne gittim. Arkadaşlarım oradaydı.  Havanın yağmurlu olabileceğini arkadaşlarıma söylemeden arabaya bindim. Onlar da arabaya binince yola çıktık. Yol gittikçe uzuyordu. Daha sonra piknik yapacağımız alana ulaştık. 

Orada bir güzel mangalımız yakıp, çayımızı içtik. Hava ilk başlarda açık ve az bulutluydu. Sonra birden karıştı. Ben durumu arkadaşlarıma o zaman anlattım. Hepimiz de arabaya binip akşamüzeri eve döndük. Biz eve geleli iki saat olmuştu. O sırada hiçbir şey olmamışçasına uykuya daldım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski