Devler Gibi Eserler Bırakmak İçin Karıncalar Gibi Çalışmak Lazım ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda “Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım ile ilgili kompozisyon” konusunu ele alacağız. Yazıya uygun bir başlık koyunuz.

Çalışmak çok çalışmak gerekiyor. Bu dünyada kalıcı olmak için, isminizin yaşatılması için dünyaya eserler bırakmak gerekiyor. Bunun için de bir karınca gibi çok çalışmalıyız. Karıncalar çok çalışarak devler gibi işlerin üstesinden gelirler. Ve ortaya devler gibi eserler çıkar.

Biz insanlar devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmalıyız. Çünkü çalışma olmadığı takdirde, hiçbir işte başarı elde edilemez. Hiçbir ürün ortaya çıkmaz. Çalışan her zaman bir şeyler üretmiş olur. Böylece onun eserleri kalıcı bir hale gelir. Aradan uzun yıllar da geçse o geçerliliğini yitirmez.

Örneğin Mimar Sinan bir sürü eser ortaya koymuş. Demek ki çok çalışkan biriymiş. Bütün dönemlerde Mimar Sinan'ın adı yaşatılmaktadır. Niye mi? Çünkü sayısız eser bırakmış. Bu eserlerin hepsi de birbirinden kıymetli özelliğe sahiptir. Yani Mimar Sinan gibi usta bir insan karınca gibi çalışmış ve devler gibi eserler bırakmış. İşte bu yüzden her dönemde adı yaşatılıyor. Hiçbir zaman da unutulmayacaktır.

Sonuç itibariyle çalışmak konusunda karıncaları örnek almak en doğrusu olacaktır. Karıncalar birlik ve beraberliğin, dayanışmanın verdiği güçle zor işleri başarırlar. Sonuçta amaçlarına ulaşırlar. Biz insanlar da karıncalar üzerine düşünmeli ve onların birlikte çalışma azmini örnek almalıyız. Ancak bu şekilde devler gibi eserler bırakmış oluruz.

9 Yorumlar

Daha yeni Daha eski