Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır Sözünden Hareketle Bir Hikâye Yazınız

“Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır Sözünden Hareketle Bir Hikâye Yazınız.” konusunu kısaca ele alacağız.

Kurtuluş Savaşı’nın çetin geçtiği günlerdi. Osman evin en küçüğü olduğu için ailesi tarafından evde bırakılmıştı. Ailenin diğer üyeleri savaşa katılmıştı. Çünkü düşmanlar dört bir yandan saldırıyordu. O günlerde yapılan Amasya Genelgesi’nde alınan“Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” Kararıyla bütün halk topyekûn kendi geleceğini kurtarmak işçin vatanımıza sahip çıkmak için birlik ve beraberlik içinde Savaşa katılmıştı.

Osman savaşa gidip vatanımız korumayı çok istiyordu. Bunun için babasını bir türlü ikna edemedi. Annesiyle kendisi evde kalmıştı. Ancak içi içini yiyordu. Çünkü Osman için de vatanı korumak kutsal bir görevdi. Bir gün evlerine bir mektup ulaştı. Bu mektubu yazan Osman’ın babasıydı. Babası mektupta artık sen de gel oğlum, diyordu. Öleceksek de vatan için beraber ölelim yazmıştı babası. Osman bu ifadeleri okurken mutluluktan ne yapacağını bilemedi.

Hemen annesine koşup olayı haber verdi. Annesi de ben de seninle geleceğim diyerek o da oğluyla birlikte cepheye koştu. Çünkü biliyordu ki, milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktı. Biz millet olarak vatanımıza sahip olursak, düşmanları yurdumuzdan atarsak,  kadın erkek demeden vatanımız uğruna düşmana karşı koyarsak,  milletimizin bağımsızlığını kurtarmış olacağız diye düşündü.. Bunun için tüm yurtta birlik beraberlik ruhu hâkim olmuştu.

Annesi ve Osman vatan savunması için cepheye koştu. Orada babasını bulan Osman, artık kendini çok daha güçlü hissediyordu. Ailecek onlar da vatan savunmasına katkı sağlayan birer kahraman oldular. Sonunda düşmanların yenilmesiyle vatanımız kendi geleceğini kurtardı. Bağımsızlığımız için gösterilen bu azim ve kararlılık milletimize galibiyeti getirdi. Böylece kahraman milletimiz azim ve kararlılıkla bağımsızlığını kurtarmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski