Mehmet Akif Ersoy’un “Sahipsiz olan memleketin batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.” dizelerinin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri anlatınız

Bu metinde Mehmet Akif Ersoy'un “Sahipsiz olan memleketin batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.” dizelerinin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri anlatınız.

Sahipsiz bir memleket batar, elden gider. Bu yüzden vatana sahip çıkmak, ilk görevimiz olmalıdır. Vatana sahip çıkmazsanız vatanı başkaları alır. Eğer sen sahip çıkarsan vatanını kimse alamaz. Vatan terk edilirse, oraya başka milletler el atar, orayı işgal eder. Ama vatana sahip olunursa, orayı kimse yıkamaz, ele geçiremez.

Geçmişimiz sayısız destanlarla doludur. Bunların hepsi vatan aşkına olmuştur. Kurtuluş mücadelemizde, 15 Temmuz’da gösterilen vatan savunması, vatana sahip çıktığımızın en güzel örnekleridir. İşte ecdadımızın, kahraman milletimizin, Mehmetçiğimizin vatansa sahip çıkması sonucu vatanımız varlığını sürdürmeye devam edecektir. Biz de aynı milli ruh içinde vatan sahip olacağız ve Cumhuriyetimizi yaşatacağız.

Vatanımızın kıymetini bilmeliyiz. Çünkü vatan bizim her şeyimizdir. Vatan olmadan hiçbir şey olmaz. Vatanımız korumak için birey olarak hepimize ayrı ayrı görevler düşmektedir. Biz vatan topraklarımızda millet olarak bir ve beraber olarak yaşamalıyız. 

Bayrağımıza, dilimize, milli marşımıza, kültürümüze, tarihimize sahip çıkmalıyız. Vatan sahipsiz kaldığında başkaları oraya göz diker. Sonuç olarak sahipsiz olan vatanın batması haktır sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski