Birlik ve beraberlik konulu bilgilendirici bir metin yazınız.

Atasözleri ve özdeyişlerden seçtiklerinizi kullanarak “birlik ve beraberlik” konulu bilgilendirici bir metin yazınız. Metninize uygun bir başlık koymayı unutmayınız. Seçtiğim atasözü “Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz.” sözüdür.

İnsanlar hayatı boyunca birlik ve beraberlik içinde yaşamaya uygun olarak yaratılmış varlıklardır. Hiç kimse ben tek balına yaşarım, kimseye ihtiyacım olmaz diyemez. Çünkü böyle bir düşünce insanın doğasına aykırıdır. Birlik ve beraberlik içinde yaşamak hepimiz açısından hayatı kolaylaştırır. Birlik beraberlik çok değerli bir konudur.

Birlik beraberliğin önemini kimse sorsanız, herkes çok iyi bir şekilde açıklar. Geçmişte de birlik içinde yardımlaşma duygusuyla yaşamak önemliydi, günümüzde de önemlidir, gelecekte de önemli olacaktır. Zira birlik beraberlik konusu insan var olduğu müddetçe gündemde kalmaya devam edecektir. Hiç kimse zor bir işi tek başına yapamaz. Mutlaka iş birliği gerekir. Başka insanların el ele vermesiyle zorluklar aşılır. Birlik olunca aşılamayacak gibi görünen engeller kolaylıkla aşılır. Bu yüzden aynı amaç uğruna bir araya gelmeli ve kendimizi güçlendirmeliyiz. Zira güçlü olmak birlik ve beraberliğe bağlıdır.

Birlik ve beraberlik insanlar için olmazsa olmazdır. Hayatımızda bunu uygulayabilirsek ne mutlu bize. Buradan hareketle birlik beraberlik konusuna gereken önemi vermeliyiz. Yardımlaşma ve dayanışma ruhunu temsil eden birlik ve beraberlik içine yaşamaktır. Toplum olarak buna gerçekten çok ihtiyacımız var. Anca beraber kanca beraber gibi sözler birlik beraberliğin ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bu şekilde hareket ettiğimiz zaman her işin üstesinden kolaylıkla gelebiliriz.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski