Milli İrade, Vatanseverlik, Milli Kimlik, Fedakarlık, Milli Mücadele, Cesaret, Kahramanlık Kavramlarından Hareketle Bir Konuşma

Milli irade, vatanseverlik, milli kimlik, fedakarlık, milli mücadele, cesaret, kahramanlık kavramlarından hareketle bir konuşma yazınız.

Sevgili arkadaşlar, milli irade milletin kendi kendini yönetmesi demektir. Milli irade Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte ön plana çıkmıştır. Böylelikle egemenliğin millete ait olduğu hayat bulmuştur. Halk yönetimde söz sahibi olmuş ve milli iradesini devlet yönetimine katılarak göstermiştir.

Milletimizin vatanseverliği dillere destandır. Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da bunun en güzel örneklerini gördük. Söz konusu vatan olunca her yaştan insanımız milli mücadele konusunda örnek teşkil ediyor. İçimizdeki bu vatan sevgisi bizim milli kimliğimizi en iyi şekilde yansıtmaktadır. Düşmanlar ülkemizi işgal edince kadın, erkek, yaşlı genç bütün insanımız cesaretiyle onları yurdumuzdan atmayı başarmış ve dünya milletlerine kahramanlık örneği sergilemiştir.

Değerli arkadaşlar, milletimizin vatanımız için gösterdiği bu fedakârlıkları, biz Türk evlatları olarak hiçbir zaman unutmamalıyız. Milli mücadele yıllarını düşünerek, ecdadımızın canlarını feda ederek yaptıkları kahramanlıklar tarihimize altın harflerle yazılmıştır. 

Sonuç olarak bizim için vatanseverlik ön plandadır. Atlarımızın milli mücadele yıllarında gösterdiği vatan sevgisini hiçbir zaman unutmadan, milli kimliğimizi koruyarak, fedakarlık göstererek vatana hizmet etmeyi en temel vazife bilmeliyiz. Buradan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Biz de Türk gençleri olarak vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkacağız. Konuşmamı burada noktalarken, beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski