Öz Güven ile İlgili Deneme

Bu sayfadaki deneme yazısını incelediğiniz zaman öz güven ile ilgili deneme yazacak seviyeye geleceksiniz.

Öz güven duygusu, herhangi bir konuda işi yapabileceğine dair insanın kendini yeterli bulmasıdır. Öz güveni yüksek olan kimseler hemen her konuda ön plana çıkarlar. Bu anlamda öz güvenli olmak, kişiye birçok alanda başarı getirir. Dikkat çekmemiz gereken bir başka nokta da öz güvenin kazanıldığı ilk yer olan aile ortamıdır. Ailesi tarafından desteklenen çocuğun öz güven kazanması kolay olur. İşte bu sebeple çocuklara yapabilecekleri işleri yapmaları için fırsat tanımalıyız.

Bir iş yapılacak olsa, acaba ben yapabilir miyim endişesi taşıyanların genel sorunu öz güven eksikliğidir. Öz güvenin eksik olması insanları girişimci olmaktan alıkoyar. Bu durumda insan çekingen, utangaç bir olarak geri planda kalır. Aslında öz güvenli olunsa önümüze çıkan fırsatları da iyi bir şekilde değerlendirme olanağı doğar. Dolayısıyla başarılı olmak için de öz güvene ihtiyacımız vardır. Fakat her şeyin fazlası zararlı olduğundan öz güven konusunda da aşırıya kaçmamak gerekir.

İnsanı hayatını şekillendiren duygulardan biri olan öz güven üzerine düşünmek gerekir. Öz güveni nasıl artırırız sorusunun cevabını aramalıyız. .Çünkü bir işe başvururken, okulda şiir okurken, bankada işlemimizin yapılması sırasında kendimizi ifade ederken hep öz güvene ihtiyacımız olacaktır. Bunlar öz güvenin önemini ortaya koyması bakımında sadece birkaç örnektir. Mesela haber kanallarında sunuculuk yapmak da öz güven ister.

Kısacası hayatta bazı işlerin üstesinden gelmek için öz güvenli olmak zorundayız. Kendimizi bir köşeye çekip etkisiz kalmak doğru değildir. İnsanın başlayacağı bir işin üstesinden geleceğine inanması anlamında cesurca hareket etmesi, yani öz güvenli olması gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski