Birikim Yapmanın Önemi ile İlgili Kompozisyon

Aşağıya birikim yapmanın önemi ile ilgili kompozisyon örneği yazdım. Metni dikkatlice okuyunuz. Ardından kısa bir başlık belirleyiniz.

Birikim yapmanın önemi ile ilgili olarak dikkatli davranmakta fayda var. Çünkü birikim yaptığımız her ne ise, gün gelir bize lazım olur. İşte o zaman ondan gereği gibi faydalanırız. Birikim yapmak genelde ileriye dönük bir yatırımdır. Bu yüzden işimize yarar diyerek birikim yapmak önemli olacaktır. 

Örneğin ileriye yönelik olarak para biriktirelim. İlerde bir ev, araba veya başka bir şey alacak olalım. İşte o zaman önümüze çıkan bir fırsatı değerlendirmek için birikim yaptığımız paraya ihtiyacımız olacak. O zaman anlarız ki birikim yapmak iyi bir şeydir. Dolayısıyla iyi ve güzel olan her şeyde birikim yapmaya özen göstermeliyiz. 

Birikim yapmayı sadece para biriktirmek olarak da anlamayalım. Mesela güzel davranışlar biriktirmek de olabilir. Yani biriktirdiğimiz her güzel şeyin gelecekte faydasını görürüz. Bu da hayatımızı güzelleştiren çok güzel bir birikimdir.

Sonuç olarak birikim yapmanın önemine uygun yaşamalıyız. Birikim yaptığımızda ileriki dönemlerde halletmemiz gereken bir işi kolay bir şekilde hallederiz. O zaman birikim yapmak ne kadar önemliymiş anlarız. Kısacası gelecekte rahat etmek adına birikim yapmalıyız. Çünkü bunun çok faydasını göreceğiz.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski