Atatürk’ün özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir sözünü yorumlayınız.

Bu yazımızda Atatürk’ün özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir sözünü yorumlayınız hakkında konu ile ilgili kompozisyon yazacağız.

Atatürk, özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir derken, her koşulda özgürlüğe ve bağımsızlığa düşkün olduğunu ifade etmiştir. Ona göre bir millet hiçbir devletin boyunduruğu altında yaşamayı hak etmemektedir. Türk milleti olarak her zaman bağımsızlığımıza düşkün olmuş bir milletiz. Atatürk de bu sözüyle özgürlük ve bağımsızlık duygusunun karakteriyle bütünleştiğini anlatmak istemiştir.

Karakter bir insanın yapısını anlatan kelimedir. Yani sahip olduğumuz huyumuz bizim karakterimiz demektir. Bir şey karakterimize oturmuşsa ondan vazgeçemeyiz. Aziz ve kahraman milletimizin karakteri de özgürlük ve bağımsızlığına düşkün olmaktır. Özgürlük ve bağımsızlığına düşkün olan bir millet hiçbir devlete esir olarak yaşamayı istemez. Zira bağımsızlık ruhu bunu gerektirir. Bizler de her zaman bu bilinç içinde olmalıyız.

Atatürk kimsenin esareti altında yaşamayı asla kabul etmeyen bir liderdi. Türk milletimize özgürlük ve bağımsızlık konusunda her zaman ışık tutan Atatürk, örnek bir lider olmuştur. Milli Mücadele'nin liderliğini üstlenmesi, halkımızın düşmana karşı birlik olmasını sağlaması, vatan savunmasını her şeyden önemli görmesi özgürlük ve bağımsızlık karakteri ile ilgilidir.

Sonuç olarak Atatürk'ün bağımsızlığa ne kadar düşkün olduğunu Milli Mücadele yıllarında yaptığı kahramanlıklardan çok iyi biliyoruz. O, milletinin özgür olması için ne gerekiyorsa onu yapmıştır. Kurtuluş Savaşı'ndaki bağımsızlık ruhu O'nun kişiliğinin yansımasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski