Pırıl Pırıl Gökkuşağını Görmek İçin Önce Yağmuru Yaşamak Gerekir Sözü ile İlgili Kompozisyon

Pırıl pırıl gökkuşağını görmek için önce yağmuru yaşamak gerekir sözü ile ilgili bir kompozisyon yazınız. Yazıya uygun bir başlık koyunuz.

Hayatta her şey belirli bir sıra içinde oluyor. Hemen her istediğimiz anında olacak diye bir şey çok yanlıştır.  Gökkuşağını görmek için önce yağmuru yaşamak gerekir. Her şeyin bir zamanı vardır. Zaman gelince her şey kendiliğinden olur. Biz emek harcayıp çalıştıkça kazancımız sonra gelecektir. Ynai istediğimiz olsun biz de hemen mutlu olalım deriz. Ancak hayatın gerçekleri böyle değildir. Mutluluğa, başarıya ulaşmak için önce bazı zorlukları çekmek gerekiyor.

Örnek vermek gerekirse, hepimiz ilkokuldan itibaren sınıf geçerek okuyoruz. Hemen bir anda 8. Sınıf olmuyoruz veya hemen bir anda büyüyüp hayata atılmıyoruz. Zamanla bunlar oluyor. Başka bir deyişle başarıya ulaşıp mutlu olmak istiyoruz ancak bu isteğimiz anında gerçekleşmiyor. Önce pişmeliyiz, çeşitli aşamalardan geçmeliyiz ki amacımıza ulaşalım. İşte bu söz ile anlatılmak istenen budur. 

Yani bazı şeylerin oluşması için bir şeyler yaşamak gerekir. Hayat da böyledir. Bir olay başka bir olayın meydana gelmesine sebeptir. Bu açıdan baktığımızda hayat bir olay örgüsü şeklindedir. Gökkuşağının oluşması yağmura bağlıdır. Yağmur yağmazsa, gökkuşağı da oluşmaz. Yağmur güzel bir şekilde doğayı sulayacak ki ardından gökkuşağı çıksın. 

Burada rahat etmek istiyorsak, istediğimizin olmasını istiyorsak, amacımıza ulaşmak istiyorsak, önce çalışmalıyız, emek harcamalıyız ki ardından refaha erelim düşüncesi anlatılmak istenmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski