Vatan, millet, kahramanlık kelimelerinden hareketle kurallara uyarak bir konuşma yapınız.

Vatan millet kahramanlık ile ilgili kompozisyon örneği. Vatan, millet, kahramanlık kelimelerinden hareketle kurallara uyarak bir konuşma yapınız. Başlık size ait olsun.

Değerli Arkadaşlar, milletimiz vatana düşkündür. Bunu geçmişimize bakınca açıkça görebiliriz. Tarihte düşmanlar rahat durmamış. Vatanımıza göz dikmiş. Ancak kahraman milletimiz tek yumruk gibi bir araya gelmiş, cesaret örneği göstererek düşmanları yurdumuzdan atmıştır. Böylece vatanımız kötü emelleri olan düşmanlardan temizlenmiştir.

Bizim milletimiz tarihte yaptığı kahramanlıklarla vatan sevgisini tüm dünyaya duyurmuştur. Ecdadımız, yani atalarımız vatanımız için canlarını feda etmekten çekinmemiş, vatan sevgisi nasıl olur bunu hepimize açıkça göstermişlerdir. Bize düşen vatanımız sevmek, kanımızın son damlasında kadar korumaktır. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız olaylar sırasında milletimizin ne kadar kahraman olduğunu bir kez daha görmüş olduk. 

Vatan, kutsal değerlerimizin başında gelir. O bizim bağımsızlığımızdır. Vatana göz diken olursa, bu uğurda can verilir, kahramanlık yapılır. Mesela Çanakkale'de binlerce insanımız vatanı kurtarmak için canlarını feda etmekten çekinmemiştir. Onların kahramanlığı ile şimdi özgürce yaşıyoruz. Milletimizin bize örnek olan kahramanlığını hiçbir şekilde unutmadan vatanımıza sahip çıkmayı en önemli görev bilmeliyiz. 

Biz bağımsızlığına düşkün bir milletin evlatlarıyız. Bayrağımız, vatanımız bizim için çok değerlidir. Bunu herkes böyle bilsin. Atalarımızın bizi Türk gençliğine bıraktığı emanete, vatanımıza, bayrağımıza, İstiklal Marşımıza sahip çıkmak en büyük görevlerimizden bir olmalıdır. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski