Gıda İsrafını Önlemek ile İlgili Kompozisyon

“Gıda israfını önlemek ile ilgili kompozisyon” konusundan bahsedeceğiz. Gıda İsrafı ve Gıda İsrafının Önlenmesi

İsraf, bir şeyin haddinden fazla kullanılması ve boşa harcanması olarak tanımlanabilir. Gıda israfı da ihtiyacımız olandan fazla almak, artırarak yemek ve artanı çöpe atmak demektir. İsraf etmek iyi bir davranış değildir. Bu yüzden gıda alırken veya yemek yerken yeterli miktarda almalı ve yemeliyiz.

Sofralarımızda yediğimiz gıdaların israf olmaması için azami gayret göstermeliyiz. Çünkü dinimiz açısından da israf hoş karşılanmamaktadır. Bunları dikkate alarak hareket etmekte fayda var. Halimize şükretmeli ve yiyecek, içecek israfından da kaçınmalıyız. Kim bilir, bizim çöpe attığımız o kadar gıdayı bulamayan ne kadar insan var. Onlar bir lokma ekmeğe muhtaç halde yaşarken yediklerimizin fazlasını çöpe atmak da son derece üzücü bir durumdur.

Biz, artırdığımız gıdaları çöpe atarak gıda israfı yaparken, onu bulmayanları da düşünerek hareket etmeliyiz. Bundan dolayı gıda israfına yol açmadan sadece ihtiyaç duyduğumuz oranda ekmek, yiyecek gibi besinleri almalıyız. Yoksa bol bol alıp da yarısını çöpe atıyorsak gıda israfına yol açmış oluyoruz. Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi sağlanırsa önemli mesafe kat ederiz.

2 Yorumlar

  1. gercekten güzel bir kompozisyon olmuş hepiniz eline sağlıkk

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski