Ağaç Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Ağaç Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Ağaçlar çevreye ve bütün canlılara sağladığı yarar bakımından sevilmeye en layık olan varlıklardan biridir. Ağaçlar hem doğayı temizleyen, hem erozyon ve toprak kayması gibi afetleri önleyen, hem de kâğıt üretimi, inşaatların yapımız gibi alanda kullanılan çok değerli varlıklarımızdır. Ağaçları sevmeli ve ağaç dikme konusunda öncülük etmeliyiz diye düşünüyorum.

Okullarda bazı öğretmenlerin yaptığı ağa dikme alışmaları öğrencilere ağa sevgisi kazandırma anlamında bence çok önem arz etmektedir. Bu gibi çalışmaları artırma konusunda çaba sarf etmek gerekir. Çünkü her dikilen ağaç doğaya ve insana faydalı bir iş yapmak demektir. Bu anlamda çocuklarımız ağa sevgisiyle yetiştirmek en önemli görevlerimizden biri olmalıdır.

Ağaç sevgisiyle büyüyen çocuklar oldukça gelecekte orman varlığımızın artması gibi bir sonuç elde ederiz. Bu da doğanın dengesine katkı sağlamak anlamına gelir. Ağaçlar hayat damarı gibi doğaya canlılık verir. Ağaçları kesmek yerine ağaç dikmek daha faydalı olacaktır. Piknik alanlarında yangın çıkmaması için gerekli önlemleri almalıyız. Böylece orman varlığını korumuş oluruz. Bu gibi davranışlar ağaç sevgisini göstermektedir.

Ağaçlar hem insan hayatında hem de hayvanların hayatında hayati bir değere sahiptir. Hayvanlar ağaçları kendilerine barınak olarak kullanır. Kuşlar yuvalarını ağalara inşa eder. Bazı hayvanlar da yine ağaçlarda yaşar. Sadece bu anlamda değil ağaçlar, her anlamda sayısız faydası olan bitki varlığımızdır. Havanın temizlenmesi, oksijen salınımı gibi konular düşünüldüğünde temiz ve sağlıklı bir çevre ağalarla mümkündür. Sonuç olarak ağaç sevgisini bütün insanlara kazandırmak doğa ve insan hayatı için ok yararlı bir iş olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski