Sonuçları Değil Başlangıçları Değiştirmek Gerekir Kompozisyon

Bu yazımızda "Sonuçları değil, başlangıçları değiştirmek gerekir ile ilgili kompozisyon” konusundan kısaca bahsedeceğiz.

Eğer yapılan işlerle ilgili olarak daha iyi sonuçlar elde etmek istiyorsak, sonuçları değil, başlangıçları değiştirmek gerekir. Çünkü sonuçlar başlangıçlara göre meydana gelir. Sonuçların şekillenmesi başlangıçta kendini belli eder. Bir şeye ne ile başladığınız değil, nasıl başladığınız önemlidir. Bu noktada başlangıç kısmı üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir konudur.

Başlangıç iyi, doğru ve yerinde olursa sonuçlar da olumlu yönde gelişecektir. Hayatın olağan akışında bazen istediğimiz sonuçları elde edemiyoruz. O zaman başlangıçta bir şeyleri yanlış yaptığımız veya işe iyi başlamadığımız ortaya çıkar. Bu sorunları, aksaklıkları ortadan kaldırmanın en etkili yolu başlangıçları değiştirmekten geçer. Bunun için gerekli tedbirleri almak ve başlangıca odaklanmak doğru olacaktır.

Konu ne olursa olsun uğraş verdiğimiz alanda iyi başlangıç yapmak, hayati önem taşımaktadır. Bir şeye sağlıklı ve iyi bir yöntemle başlarsak, bunun sonucunda istediğimiz sonuçlara ulaşırız. Başka bir deyişle hedeflediğimiz noktaya geliriz. Dolayısıyla iyi bir başlangıç yapmak her iş için avantaj sağlar.

Sonucunda başarı sağlamadığımız bir işin başlangıcında sorunlar vardır. O zaman başlangıç yapmadan önce gerekli önlemleri almalı, planlı ve programlı hareket etmeli ve doğru adımları atmalıyız. Sonuç olarak başarıya ulaşmak istiyorsak; etkili bir başlangıç yapmalıyız. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski