Ailenin ve Yakın Çevrenin Çocuklar Üzerindeki Etkisi Konusunda Duygu ve Düşüncelerinizi İfade Ediniz.

Ailenin ve Yakın Çevrenin Çocuklar Üzerindeki Etkisi Konusunda Duygu ve Düşüncelerinizi İfade Ediniz.

Metnin size vermek istediği mesajdan hareketle “ailenin ve yakın çevrenin çocuklar üzerindeki etkisi” konusunda duygu ve düşüncelerinizi ifade ediniz.

Ailenin ve yakın çevrenin çocuklar üzerindeki etkisi göz ardı edilemez. Çünkü bir çocuğun en yakınında onun ailesi vardır. İyi veya kötü günde çocuğa destek olan hep ailesi ve yakın çevresidir. Örneğin bir çocuk sınav kaygısı yaşıyorsa ona anne ve babası ilk olarak destek olur. Çünkü çocuğun en yakınında onlar vardır. Bu yüzden aile ve yakın çevre bir çocuk için çok önemlidir.

Başka bir örnek vermek gerekirse sınavda başarılı oldunuz diyelim. Bu durumda ilk olarak bu güzel haberi aileniz ve yakın çevrenizle paylaşırsınız. Zaten onlar da sizle ilgili oldukları için bu haberden mutluluk duyacaktır. Böylece ailenin sevinmesi çocuğun kişisel gelişimine de katkı sağlayacaktır.

Engelli bir çocuk için yine aile ve yakın çevre olmazsa olmazdır. Engelli olan bir çocuğun anne ve babası onun bütün işlerinde yardımcı olan kişilerdir. Engelli birisi tek başına yapamadığı bir iş için anne ve babaya özellikle ihtiyaç duyar. Bu anlamda ailenin ve yakın çevrenin çocuklar üzerinde çok olumlu etkileri vardır. Özellikle anne ve babalarımız biz çocuklar için çok değerlidir. Onlara her zaman saygı duymalı ve onların sözünü dinlemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski